Deze 101-jarige oma blijft werken aan boord van een vissersboot en is niet van plan te stoppen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze 101-jarige oma blijft werken aan…
Meisje wordt door bijna 300 motorrijders naar het schoolbal begeleid: ze werd gepest omdat ze dyslectisch is Kat die alleen thuis is gelaten zet per ongeluk de muziek hard aan: de buren hebben aangifte gedaan

Deze 101-jarige oma blijft werken aan boord van een vissersboot en is niet van plan te stoppen

15 September 2021 • Door Janine
2.570
Advertisement

Gewoonte is moeilijk te doorbreken, vooral als het iets is dat ons altijd een goed gevoel heeft gegeven. Zelfs werk wordt routine en op een gegeven moment kunnen we niet meer zonder; er zijn er die bijvoorbeeld die na hun pensionering niet wete wat ze moeten doen. Virginia Oliver gelooft echter niet dat ze er snel mee zal stoppen, ondanks haar hoge leeftijd. Op 101-jarige leeftijd is de oude vrouw nog steeds erg actief en blijft ze haar favoriete baan uitoefenen: haar zoon helpen kreeften te vangen in de wateren van Maine! Je leest het goed: de grootmoeder vaart nog steeds 3 dagen per week, in het gezelschap van haar zeventigjarige zoon, om de buit op te halen die de zee hen biedt. De risico's zijn talrijk, maar ze is nergens bang voor!

Virginia Oliver jaagde al op kreeften sinds ze een kind was: op 7, 8-jarige leeftijd hielp ze haar vader ze te vangen, net voor de Grote Depressie. Voor Virginia is het niets bijzonders, integendeel. Ook haar zoon Max Oliver, 78, is niet zo jong meer, maar gaat onverschrokken door met zijn missie, ondersteund door zijn moeder Virginia. Max zorgt voor het ophalen van de netten, terwijl Virginia de beste kreeften meet en verzamelt en de te kleine terug in zee gooit.

Virginia wordt dit werk nooit zat en vergezelt haar zoon graag minstens 3 dagen per week in de diepste wateren. Het is een baan die niet zonder risico's is, de vlotte vrouw moest namelijk ooit hechtingen krijgen in het ziekenhuis vanwege een diepe snee. Maar voor Virginia is dit allemaal volkomen natuurlijk: "Het is geen zwaar werk voor mij. Dat is het misschien voor iemand anders, maar niet voor mij."

Advertisement

Hoewel artsen haar hebben geadviseerd om het niet te overdrijven, lijkt ze niet te willen opgeven. Oma heeft stellig verklaard dat ze dit werk zal blijven doen zolang haar lichaam het toelaat, dat wil zeggen, totdat ze niet meer onder ons is. Kortom, Virginia had nooit de intentie om van haar pensioen te genieten, thuis op de bank te zitten en de krant te lezen!

Complimenten voor deze oma die gehard is door jarenlang varen en avonturen aan boord van haar vissersboot! Zou jij ook haar leeftijd niet willen bereiken, met dit temperament?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt