Hij heeft een hoger IQ dan dat van Einstein: "Maar ik kan niet zingen en ik ben voor twee examens gezakt" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij heeft een hoger IQ dan dat van Einstein:…
Moeder laat gaatjes in de oren van haar 2 maanden oude dochtertje prikken zonder toestemming van haar vader: hij wordt woedend Hij berooft een tabakswinkel maar laat zijn identiteitskaart achter als garantie:

Hij heeft een hoger IQ dan dat van Einstein: "Maar ik kan niet zingen en ik ben voor twee examens gezakt"

26 September 2021 • Door Janine
1.449
Advertisement

Als je aan de intelligentste persoon ter wereld zou denken, naar wie zouden je gedachten dan uitgaan? We zijn er zeker van dat je Albert Einstein of Stephen Hawking zou antwoorden, maar niemand zou er ooit aan denken om Terence Tao te noemen, een Australische professor geboren in een Chinese familie die een IQ heeft behaald dat zelfs hoger is dan dat in de vorige eeuw van Einstein zelf. Hoewel het concept van intelligentie inmiddels grondig is veranderd in de loop van de geschiedenis, en de wetenschap en het onderzoek naar het menselijk brein hiervan het bewijs zijn, denken we dat het de moeite waard is om de geschiedenis van de "Mozart van de wiskunde" te kennen.

via: People

Zijn naam is Terence Tao, hij werd geboren in Adelaide in 1975 uit een familie van Chinese afkomst en sinds hij een kind was, werd hij altijd beschouwd als een echt wonderkind; op zevenjarige leeftijd slaagde hij erin om lid te worden van de prestigieuze South Australian Association for the Gifted, een vereniging die zich inzet voor de ontwikkeling van de intellectuele capaciteiten van kinderen van een bepaalde leeftijd die als bijzonder hoogbegaafd worden beschouwd. Bedenk dat Terence op 2-jarige leeftijd al kon lezen, op 5-jarige leeftijd wist hij kinderen les te geven, op zevenjarige leeftijd zat hij al op het lyceum terwijl hij op negenjarige leeftijd al cursussen volgde in geavanceerde wiskunde.

Zijn IQ bereikt een score van 230: voor alle duidelijkheid, dat van Albert Einstein bereikte "slechts" 160.

Op 24-jarige leeftijd werd Terence door de prestigieuze UCLA van Los Angeles aangesteld als hoogleraar, de jongste ooit in de geschiedenis van het instituut die op die felbegeerde stoel zat, terwijl hij in 2006 het eerste lid van de universiteit van Californië was dat de Fields Medal ontving, een medaille die door velen de "Nobelprijs voor de wiskunde" wordt genoemd.

Hoewel Terence Tao een kampioen is op zijn gebied, zegt hij dat zijn dagelijks leven veel normaler is dan het aan de buitenkant lijkt: "Mijn leven is heel normaal: ik heb een baan, een vrouw en twee kinderen. Wat hobby's betreft, ik hou van computerspelletjes, ook al heb ik ze de laatste tijd een beetje terzijde geschoven. Natuurkunde? Voor mij is het moeilijk, ik heb in het verleden twee examens gedaan en ik kan niet zingen of zelfs acteren: ik vind het zelfs moeilijk om een ​​toespraak te lezen die door iemand anders voor mij is voorbereid!"

Advertisement

Kortom, er zit blijkbaar wat normaliteit in genialiteit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt