Een stel gaat een huurhuis bekijken: daar ontdekken ze een alarmerende boodschap

Janine image
door Janine

05 Mei 2024

Een stel gaat een huurhuis bekijken
Advertisement

Het vinden van een dak boven je hoofd, oftewel een plek om te wonen, is zeker niet eenvoudig. Natuurlijk zijn er verschillende oplossingen waar je uit kunt kiezen, maar ze kosten allemaal veel geld. Uiteindelijk is een van de populairste opties om een woning te huren.

Daarom moet je op zoek gaan naar het huis dat het beste aan je eisen voldoet, tegen de juiste prijs dus. En dus ging een verliefd stel op zoek naar een woning om in te wonen en één in het bijzonder trok hun aandacht. In negatieve zin.

via Reddit

Advertisement

De boodschap achtergelaten door de voormalige huurders

u/ViolinistNatural4852/Reddit

De vrouw besloot een foto te maken en vervolgens een bericht op het Reddit-forum te plaatsen om te vertellen over de surrealistische ervaring die zij en haar man hadden.

"Dit is de verborgen boodschap gevonden door mijn man”, is de enige zin - de titel van de post - die de auteur van de post schreef en dan is er natuurlijk de foto.

Een foto die meer waard is dan duizend woorden: hij omvat en beschrijft eigenlijk elke tekortkoming die dat huis verborgen houdt, maar dat niet alleen. Het opschrift, knalrood trouwens, vertelt ook over het onaangename gedrag van de huisbaas.

De boodschap, geschreven aan de binnenkant van de deur van een kast, somde verschillende kritieke aspecten van het gebouw op: schimmel in de badkamer, slecht functionerende deuren en ramen die niet goed isoleren tegen geluiden van buitenaf, krakende trappen. En bovendien waarschuwden de voormalige huurders voor de manieren van de huurder, die ze beschreven als opdringerig, niet bereid om te repareren wat niet werkte, en last but not least, dat hij onlangs de huur had verhoogd van 390 USD per week naar 480 USD! Tot slot de kers op de taart.

Advertisement

De beslissing van het echtpaar en de opmerkingen van internetgebruikers

Freepik - Not the actual photo

Ook in felrood, maar twee keer onderstreept, eindigde het bericht met het woord “run”, oftewel, ren hard weg.

Hoewel de prijs aantrekkelijk moet zijn geweest in vergelijking met het gemiddelde dat de markt bood, keerden man en vrouw zo'n ontdekking de rug toe. De voormalige huurders deden hen dus een groot plezier door hen te waarschuwen voor die flat. De Reddit-gebruikers waren onder de indruk van de  “modus operandi” van de voormalige huurders: ze vonden het leuk om commentaar te geven op het idee om zo'n bericht achter te laten.

"Elke huurder zou deze praktijk moeten toepassen”, schreef iemand die positief onder de indruk was van dat gebaar, "Het zou de norm moeten zijn om het waarschuwen van potentiële huisgenoten te normaliseren, zodat niemand ooit in ongelukkige situaties terechtkomt”, schreef een ander.

"Helaas ben ik bang dat met de huidige vraag naar huurhuizen die flat binnen een week weer op de markt zal zijn”, merkte een ander op, waarop de reactie van de auteur van de post verscheen: "Dat klopt, de makelaar heeft het meteen verwijderd toen ze dat schrift zag, zodat andere mensen het in de toekomst niet meer zouden lezen. Voor mij en mijn man was het echt een geluk dat we de eersten waren die deze tekst hadden gezien". Kortom, de plek was de “verkeerde” plek, maar de timing had niet beter kunnen zijn, wat vind jij van dit verhaal?

Source:

Reddit

Advertisement