Het verhaal van drie generaties eeneiige tweelingen in de familie Syracuse

Janine image
door Janine

01 Mei 2024

Het verhaal van drie generaties eeneiige tweelingen
Advertisement

De geboorte van een tweeling is altijd een gebeurtenis geweest die grote nieuwsgierigheid en bewondering heeft gewekt bij zowel de betrokken families als de wetenschappelijke gemeenschap. Als deze gebeurtenis zich binnen meerdere generaties steeds herhaalt, trekt het ongetwijfeld nog meer aandacht.

via Youtube

Advertisement

Het bijzondere verhaal van de familie Syracuse

This Is CNY/YouTube

In 1956 kreeg Mary Byrne een grote verrassing toen ze beviel van een identieke tweeling, Barb en Susie, zonder dat ze wist dat ze twee meisjes verwachtte.

Mary en Bill Byrne hadden daarvoor vier jongens gekregen en woonden op Twin Hills Drive in Syracuse, waar Bill samen met zijn broers de Byrne Dairy runde.

Deze gebeurtenis startte een buitengewone traditie van eeneiige tweelingen binnen de familie: Barb, een van de eerste tweelingen, kreeg op haar beurt een eeneiige tweeling, Carolyn en Theresa, in 1990.

Jaren later zette Barb's oudste dochter Mary de traditie voort door op 3 februari te bevallen van wederom een identieke tweeling, Aria en Ava.

Deze ongelooflijke reeks bracht maar liefst drie generaties van eeneiige tweelingen in de familie samen, die een sterke band deelden en hun uniciteit vierden.

Barb en Susie halen herinneringen op aan hun ervaringen als tweeling, inclusief de capriolen uit hun kindertijd en de zoektocht naar hun eigen identiteit, en benadrukken hoe hun relatie een kracht en vreugde in hun leven is geweest.

Advertisement

Hoe waarschijnlijk is het dat er een tweeling geboren wordt?

Freepik

Het fenomeen van tweelinggeboorten fascineert de wetenschap en de samenleving al eeuwenlang.

Gemiddeld is de kans op het krijgen van tweelingen wereldwijd vrij laag, maar dit kan sterk verschillen van gebied tot gebied en van bevolking tot bevolking. Stellen van Afrikaanse afkomst hebben bijvoorbeeld een grotere kans op het krijgen van tweelingen, terwijl stellen van Aziatische afkomst de laagste kans hebben.

De leeftijd van de moeder is een andere belangrijke factor: vrouwen ouder dan 30 hebben meer kans op tweelingen, deels door hormonale veranderingen die het vrijkomen van meer dan één eicel per cyclus bevorderen. De toenemende leeftijd van de moeder kan echter ook leiden tot een hoger risico op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling.

De video van de ongelooflijke familie

Zoals we in het bovenstaande verhaal hebben gezien, speelt de familiegeschiedenis ook een cruciale rol, vooral als er aan moederskant van de familie tweelingen zijn voorgekomen. Dit komt omdat de neiging om meer eicellen per cyclus te produceren genetisch kan zijn geërfd.

Met de vooruitgang van de medische technologie en het toegenomen gebruik van vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals in-vitrofertilisatie (IVF), is de kans op de geboorte van tweelingen ook aanzienlijk toegenomen. Vruchtbaarheidsbehandelingen verhogen vaak het aantal eicellen dat beschikbaar is voor bevruchting, wat leidt tot een grotere kans op implantatie van meer embryo's.

Het buitengewone verhaal van de familie Syracuse, met haar opeenvolging van drie generaties identieke tweelingen, onderstreept niet alleen het unieke en wonderlijke van tweelinggeboorten, maar ook de diepe familiebanden die ze kunnen creëren en versterken.

Source:

Youtube

Advertisement