Watercake zonder melk, boter en eieren: het makkelijke en caloriearme recept voor een lekker ontbijt - BekijkDezeVideo.nl
x
Watercake zonder melk, boter en eieren:…
Hond begrijpt dat zijn baasje zich niet goed voelt: hij opent de drie sloten op de deur en redt zijn leven Ze ziet de handen van haar zoon vies met vet en vraagt ​​zich af:

Watercake zonder melk, boter en eieren: het makkelijke en caloriearme recept voor een lekker ontbijt

11 Oktober 2021 • Door Janine
2.796
Advertisement

Hoe vaak komt het niet voor dat je iets zoets wilt, maar het niet in huis hebt? Beter nog: hoe vaak wilde je niet een heerlijk stuk taart maar voelde je je meteen schuldig bij de gedachte aan de lijn? Als je een van degenen bent die van zoetigheid houdt, maar tegelijkertijd niet te veel kunt toegeven vanwege een strikt dieet, probeer dan deze eenvoudige en smakelijke cake. Het is de watercake, zonder eieren, melk of boter, geschikt voor diegenen die in vorm willen blijven maar wel van een beetje zoet houden, de intoleranten en diegenen die niet veel tijd hebben om te bakken. Kortom, een veelzijdig recept dat zich aan duizenden behoeften aanpast! Oh nog één ding: het is ook nog eens erg goedkoop.


De ingrediënten voor deze caloriearme cake zijn heel eenvoudig en gemakkelijk te vinden in elke supermarkt:

  • 250 g bloem (je kunt kiezen uit 00 of volkoren)
  • 50 ml plantaardige olie
  • 250 ml warm water
  • de geraspte schil van een biologische citroen
  • 1 zakje vanilline
  • 1 zakje vanille gist in poedervorm
  • 150 g poedersuiker of eventueel 80 g stevia

Tot slot heb je een bakvorm met een diameter van 25 cm nodig.

Begin met het mengen van het water met de plantaardige olie in een kom, terwijl je in een andere kom de bloem zeeft. Voeg in de kom met bloem de zoetstof (stevia of suiker), bakpoeder, citroenschil en vanille toe. Nu hoef je alleen nog maar de inhoud van de twee kommen te combineren en krachtig te mengen met een garde tot je een homogeen mengsel krijgt dat in de cakevorm kan worden gegoten. Zoals je kunt zien, is de uitvoering van dit recept heel eenvoudig en duurt het een paar minuten. Alles moet ongeveer 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Advertisement

Het uiteindelijke resultaat zal min of meer moeten lijken op wat je op de foto ziet. Voeg wat poedersuiker toe om je snack/licht ontbijt nog uitnodigender en smakelijker te maken. Als je een chocoladeliefhebber bent, kun je ook een beetje cacao aan het deeg toevoegen om de cake meer naar jouw smaak te maken. Denk eraan om de hoeveelheid suiker aan te passen in het geval van het toevoegen van bittere cacao.

Makkelijk, snel en lekker!

Tags: KokenEtenLekkernijen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt