Er komt een wetsvoorstel in China om de ouders van leerlingen die zich slecht gedragen op school te beboeten - BekijkDezeVideo.nl
x
Er komt een wetsvoorstel in China om…
Een 4-jarige jongen belt de politie omdat hij zijn speelgoed wil laten zien: een agent doet hem een plezier (+ VIDEO) Ze ontdekken dat ze twee 2000 jaar oude Egyptische beelden in hun tuin hebben die onschatbaar zijn

Er komt een wetsvoorstel in China om de ouders van leerlingen die zich slecht gedragen op school te beboeten

22 Oktober 2021 • Door Janine
2.161
Advertisement

De opvoeding van kinderen is altijd een veelbesproken onderwerp, waarbij voortdurend wordt geprobeerd de verantwoordelijkheid af te schuiven op de school en het gezin. Het is duidelijk dat beide een belangrijke rol spelen in de opvoeding van de jongsten, die ouders als een solide referentiepunt moeten beschouwen en tegelijkertijd hun vertrouwen moeten stellen in leraren. Wie is verantwoordelijk als leerlingen zich slecht gedragen op school? De verantwoordelijkheden moeten natuurlijk worden verdeeld, maar zoals we weten, spelen ouders en familie een overheersende rol in dit aspect. In China, waar de overheid bijzondere aandacht heeft voor het gedragsprobleem van jongeren, is een wetsontwerp ingediend dat voorziet in een boete voor ouders die hun kinderen de regels niet laten respecteren. Kortom, de slechte daden die op school worden begaan, zullen de ouders van de kinderen zelf treffen.

via: NY Post

foto: Unsplash

Het is maar een voorstel, dat is waar, maar als het wordt goedgekeurd, zal de toekomstige "Wet ter bevordering van het gezinsonderwijs" de ouders van leerlingen, die momenteel wettelijk verantwoordelijk zijn voor hun kinderen tot de leeftijd van zestien, hen ook strafrechtelijk aansprakelijk stellen. Voor degenen die hun kind niet onder de duim weten te houden, komt er een boete van 1.000 yuan, oftewel 134 euro. De woordvoerder van de Commissie voor Wetgevende Aangelegenheden van het Nationale Volkscongres (NPC), Zang Tiewei, zei dat "er veel redenen zijn waarom adolescenten zich slecht gedragen en dat het gebrek aan goede gezinseducatie de belangrijkste oorzaak is". Dit is een wetsvoorstel dat, naast het bestraffen van de meest nalatige ouders met een boete, tot doel heeft om de tijd in het gezin van de leerlingen optimaal te benutten.

foto: Unsplash

Het voorstel onderstreept hoe belangrijk het is voor ouders en kinderen om hun vrije tijd samen te organiseren, waarbij buitenactiviteiten worden bevorderd, maar het ook belangrijk is dat jongeren de juiste uren aan lichaamsbeweging en rust krijgen. Het spelen van videogames moet daarentegen worden beperkt: slechts 3 uur in het weekend.

Wat vind je van de Chinese wet om ouders meer verantwoordelijkheid te geven? Schrijf het ons in de comments!

Tags: SchoolKinderenFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt