Een aantal mensen vertellen wat ze echt niet hadden verwacht van het krijgen van kinderen

Janine image
door Janine

17 Mei 2024

Een aantal mensen vertellen wat ze echt niet hadden verwacht van het krijgen van kinderen
Advertisement

Ouder worden is ongetwijfeld een unieke ervaring die prachtige emoties met zich meebrengt, maar dat neemt niet weg dat het ook moeilijk is. Weinig mensen merken dit op, waarschijnlijk opgewonden door de schoonheid die het ouderschap vertegenwoordigt en inhoudt.

Een aantal mensen, ouders, hebben besloten om online enkele observaties en reflecties te delen over de meest vermoeiende en uitputtende aspecten van het vader- of moederschap.

via X

Advertisement

Een moeder deelt haar bericht en vertelt over de zwaarste episodes op het gebied van ouderschap

Freepik

De “rivier van verborgen waarheden” werd gestart door een jonge moeder die stoom afblaast door een bericht op X (voorheen Twitter) te schrijven: "Waar was je totaal op onvoorbereid toen je ouder werd? Persoonlijk was ik voorbereid op slapeloze nachten, driftbuien en kieskeurig zijn met eten. Maar ik dacht niet dat het, totdat ik het met eigen ogen zag, zo moeilijk kon zijn om een ​​kinderopvang te vinden die de klassieke werktijden volledig dekt." En toen gingen de internetgebruikers los.

"Ik dacht dat ik veel mogelijkheden zou hebben om mijn vrije tijd door te brengen met vrienden die ook kinderen hebben. Dat was niet het geval: tussen werk, kinderen en de rest van het dagelijks leven zagen we elkaar maar twee keer per jaar en onze kinderen zijn even oud...", schreef iemand.

"Ik sliep zo weinig in de eerste vier jaar van het leven van mijn baby dat ik letterlijk hallucineerde. Het was meer dan 'vermoeiend', zoals mij werd verteld: ik had niet gedacht dat het zo stressvol kon zijn", bekende een moeder.

Kortom, tussen de moeilijkheden bij het aanpassen aan de nieuwe rol en de kosten van het beheren van een gezinsleven waren velen het erover eens dat er niet genoeg steun is voor nieuwe ouders. En dat is nog niet alles.

Advertisement

Een moeder... is nooit klaar!

Freepik

Veel mensen stonden stil bij het feit dat een ouder, vooral een nieuwe moeder, altijd bezig is. Letterlijk. In sommige verhalen wordt dan ook talloze keren melding gemaakt van een moeder die heen en weer loopt in het altijd drukke huishouden.

De momenten waarop ze moest ingrijpen voor de behoeften van het huis of van haar kleintje waren zodanig dat ze, afgezien van zeldzame momenten, niet eens op haar gemak kon eten: “Mijn moeder heeft al vijftien jaar geen warm gerecht gegeten”, schreef iemand ironisch om te onderstrepen wat er zojuist werd gezegd.

Ten slotte wees iemand anders erop dat ze niet hadden verwacht dat speelgoed zo veel ruimte in beslag zou nemen: “Het ligt echt overal, zelfs als jij niet degene bent die het  heeft gekocht. Bergen speelgoed waarvan je niet weet waar je het moet laten, omdat het zoveel ruimte inneemt. En sommig speelgoed maakt nog veel geluid ook!”

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben steeds meer mensen erop gewezen hoe moeilijk het is om zelfs maar deze delicate kwesties aan te pakken: de negatieve oordelen, vooral afkomstig van oudere generaties, weerhouden jongeren ervan om in discussie te gaan en eenvoudigweg op hun problemen te wijzen, al was het maar om stoom af te blazen. Wat denk jij ervan?

Advertisement