Het is de eerste schooldag van haar zoon: een moeder kan haar tranen niet bedwingen

Janine image
door Janine

09 September 2022

Het is de eerste schooldag van haar zoon: een moeder kan haar tranen niet bedwingen
Advertisement

De eerste schooldag is een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind. Het is de eerste stap naar culturele en sociale groei, maar hiervan zijn de kleintjes zich - natuurlijk - niet volledig bewust, dus meestal wagen ze zich aan hun nieuwe routine met nieuwsgierigheid en een beetje angst. Dit is niet bepaald het geval voor de ouders, die bij het zien van hun kleine mannetjes en dametjes netjes gekleed met de rugzak op hun schouders, niet anders kunnen dan een reeks emoties voelen tussen trots, emotie en een beetje melancholie.

via TikTok / j.castro27

Advertisement
TikTok / j.castro27

TikTok / j.castro27

Jahzeel Castro Panca wist zo'n moment vast te leggen: hij filmde een moeder in tranen terwijl ze haar kind voor het eerst naar school zag gaan. Jahzeel deelde de video vervolgens op zijn TikTok-profiel, niet wetende dat deze binnen de kortste keren viraal zou gaan.

Zoals te zien is in de video zet het kind onder begeleiding van de juf zijn eerste stapjes op school. Ondanks de volledig nieuwe ervaring, ziet de kleine er heel kalm en zelfverzekerd uit. Hetzelfde kan niet gezegd worden van zijn moeder die, terwijl ze vastbesloten is om het belangrijke moment van haar baby te filmen met haar smartphone, plotseling in een emotionele huilbui uitbarst. Met een glimlach op haar lippen en tranen die over haar wangen stromen, lijkt de vrouw oprecht enthousiast om haar geliefde zoon te zien opgroeien.

Advertisement
TikTok / j.castro27

TikTok / j.castro27

De video heeft bijna 7 miljoen views en honderden reacties opgeleverd. "Dit is een zeer delicate fase: het is de eerste keer voor de kinderen, maar ook voor de ouders", merkte een gebruiker op. "Het is mij ook overkomen. Ik wilde huilen, maar ik stopte omdat ik mijn zoon heel blij zag toen hij de school binnenliep, dus ik draaide me om en glimlachte. Eenmaal thuis begonnen mijn man en ik te huilen!", vertelde een moeder.

"Ik kan het me zo goed voorstellen... tijdens sommige eerste ervaringen huilde ik met hem... hem op school achterlaten zal hetzelfde zijn, of erger!", biechtte een jonge vrouw op. En jij? Hoe reageerde jij op de eerste schooldag van je kind? Welke emoties voelde je?

Advertisement