Ze zorgt voor de kerstlunch voor het hele gezin en laat iedereen $21 betalen: het zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

02 November 2021

Ze zorgt voor de kerstlunch voor het hele gezin en laat iedereen $21 betalen: het zorgt voor ophef
Advertisement

De feestdagen zijn altijd een moment van samenzijn geweest om met je gezin door te brengen, maar het zijn ook die waarbij je vaak je portemonnee opent. De Kerstdagen zijn bij uitstek feestdagen die men graag doorbrengt omringd door familie; wie het geluk heeft om een grote familie te hebben, weet hoe leuk het is om met z'n allen te eten en te drinken rond een mooie tafel die voor de gelegenheid is versierd. Maar hoeveel kost het om het hele uitgebreide gezin te eten te geven? Heb je jezelf dat ooit afgevraagd? Een post op Mumsnet deed ons nadenken over dit onderwerp: de moeder van haar vriend zou elk gezinslid $21 in rekening hebben gebracht voor de kerstlunch. Een bijzonder verzoek, waarvan zelfs de zoon zelf niet was vrijgesteld!

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De gebruiker vertelde het verhaal door te zeggen dat ze op eerste kerstdag naar haar ouders zou gaan voor de lunch, en haar vriend naar zijn familie. Wat een domper op de feestvreugde bracht, was het feit dat zijn moeder gevraagd had haar deel te betalen voor de kerstlunch, oftewel $21. De moeder wilde niet, zoals elk jaar, alles zelf koken en de hele dag in de keuken staan, en daarom kwam ze op het idee om kant-en-klare gerechten te kopen. Ongetwijfeld een effectieve oplossing als je tijd en moeite wilt besparen, maar niet goedkoop. De gebruiker merkte echter ook op dat de moeder van haar vriend niet in financiële moeilijkheden verkeert en dat ze zich daarom soortgelijke aankopen kan veroorloven. Op de vraag of zoiets normaal was, was het web in ieder geval verdeeld.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Het is voor veel mensen erg kostbaar om aan een kerstdiner te denken... Als wij kerst met mijn familie doorbrengen, verdelen we de kosten van het eten of ieder van ons brengt iets mee... Je moet niet denken dat zij het is die je laat betalen, zie het liever alsof je bijdraagt ​​aan de kosten van het eten”, schreef een gebruiker in antwoord op de vraag. Andere gebruikers vinden het daarentegen "schandalig" om je te laten betalen voor de kerstlunch, aangezien ze zo'n actie als "de minst gastvrije van allemaal" beschouwen.

Wat denk jij? Laat jij je "gasten" met Kerst betalen?

Advertisement