Hij wordt weduwnaar maar blijft de kerstster van zijn vrouw verzorgen: na 20 jaar is hij gigantisch geworden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

26 November 2021

Hij wordt weduwnaar maar blijft de kerstster van zijn vrouw verzorgen: na 20 jaar is hij gigantisch geworden (+ VIDEO)
Advertisement

Kerstmis is die tijd van het jaar waarin kerststerren bij mensen thuis verschijnen. Prachtige planten met rode bloemen die deze periode opvrolijken, vaak treurig voor wie alleen is. De eigenaardigheid van deze plant is echter de korte duur: na slechts een paar maanden verliest hij al zijn bloemen. Maar de kerstster van Frankie Allison leeft al bijna 20 jaar en is zo gegroeid dat hij een hele kerstboom zou kunnen vervangen! Het verhaal achter deze plant is buitengewoon ontroerend en zou ons er bijna van kunnen overtuigen dat er toch kleine wonderen bestaan.

via CBS News

Advertisement
Halifax man grows poinsettia for 19 years

Frankie Allison has been growing a poinsettia in his Halifax living room for 19 years – the same plant his wife brought home just three days before she died of a heart attack in 1996. Full story here http://www.cbc.ca/1.3389386

Pubblicato da CBC News su Martedì 5 gennaio 2016

Tijdens een Kerstmis 19 jaar geleden won Frankie's vrouw Maxine een kerstster als prijs in een radioprogramma. De vrouw nam die plant, die toen heel klein was, mee naar huis. Helaas kreeg de vrouw slechts drie dagen later een hartaanval waardoor ze stierf. Frankie was plotseling alleen, zonder de liefde van zijn leven, en een plantje waar hij niets om gaf. Sterker nog, hij had het graag weggegooid, althans in wat zijn oorspronkelijke plannen waren. Maar onverwachts begon die plant te groeien. Elke dag groeide het meer en meer: ​​het groeide, en het groeide, en het groeide...

Nu leeft die plant nog en heeft een behoorlijke omvang bereikt. Frankie grapte dat als hij blijft groeien, hij zal moeten verhuizen! Voorlopig heeft de kerstster de plaats ingenomen van de traditioneel versierde boom: Frankie hangt elk jaar kerstlichtjes rondom de bladeren, net als een kerstboom.

Advertisement
Facebook screenshot

Facebook screenshot

Het feit dat de plant al zo lang meegaat en zo gegroeid is, doet ons denken aan een waar wonder. Frankie gelooft dat Maxines geest de plant zo groot en zo sterk heeft gemaakt, en dat is ook waarom hij het een verantwoordelijkheid vindt: hij moet ervoor zorgen dat de plant overleeft.

Zoals eerder vermeld, ziet het eruit als een "wonderbaarlijke" plant, omdat kerststerren normaal gesproken nooit lang overleven. Het is ook waar dat deze planten, mits goed verzorgd, aanzienlijke afmetingen kunnen bereiken. Het verhaal van Frankie en Maxine is echter zo ontroerend en lief dat we willen geloven dat de hand van de vrouw achter deze prachtige plant zit. Frankie voelt dat zijn vrouw hem nog steeds vanaf daarboven in de gaten houdt en hem beschermt, hem haar nabijheid laat voelen door die plant die hij twee keer per week water geeft.

Op zijn zachtst gezegd een ontroerend verhaal!

Advertisement