Serveerster ontslagen omdat ze een fooi van $4.400 kreeg en weigerde deze met collega's te delen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

16 December 2021

Serveerster ontslagen omdat ze een fooi van $4.400 kreeg en weigerde deze met collega's te delen (+ VIDEO)
Advertisement

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe geld de meest verachtelijke gevoelens in de ziel van een mens weet op te wekken. Zelfs toen ze het goede nieuws kreeg dat ze een fooi van $4.400 ontving, kon serveerster Ryan Brandt niet blij zijn, omdat haar werkgever haar dwong het bedrag met alle andere werknemers te delen. Een ongeschreven regel waarmee de restauranthouder dreigde de serveerster te ontslaan, persoonlijk beloond door een ondernemer voor haar inzet en vriendelijkheid. Helaas werd de vrouw ontslagen - een echt onrecht, waarop ondernemer Grant Wise reageerde met een inzamelingsactie om de kosten van de serveerster te ondersteunen en haar schulden af ​​te betalen.

via Facebook / Grant Wise

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Het verhaal speelde zich af in een restaurant in Bentonville, in Arkansas; een groep arbeiders besloot de vriendelijkheid en toewijding van de serveerster Ryan Brandt te belonen, die sprakeloos was bij de cheque van meer dan vierduizend dollar. De klant, Grant Wise, had het restaurant gebeld om er zeker van te zijn dat de obers de fooi niet deelden, waarna hij de cheque uitschreef om Brandts goede service te belonen. De vrouw was in tranen toen ze erachter kwam dat ze die dag met al dat geld naar huis zou komen, ook omdat ze wist dat ze verschillende studieleningen moest afbetalen en dat eindelijk zou kunnen doen. We kunnen ons dus de teleurstelling voorstellen toen haar werkgever haar dwong om dat geld met iedereen te delen. Daarvoor had niemand dit ooit gedaan, geen enkele ober had ooit zijn fooi met anderen gedeeld in die drie jaar dat Brandt in het restaurant werkte.

"Ze vertelden me dat ik mijn geld contant aan mijn ploegleider moest geven en dat ik maar 20% mee naar huis mocht nemen. Het was vreselijk, ik had een aanzienlijk bedrag om mijn studie te kunnen bekostigen. De terugbetaling van de meeste van deze leningen is geblokkeerd vanwege de pandemie, maar ze zullen binnenkort opnieuw worden geactiveerd en dit is een harde realiteit."

Advertisement

Maar de ondernemer die het mooie gebaar van de fooi had gemaakt, kwam erachter wat er was gebeurd: de serveerster was ontslagen wegens "het overtreden van restaurantregels", wat niet zo logisch was, ook omdat Brant altijd was omschreven als een heel lieve en vriendelijke vrouw. Dus ging hij terug naar het restaurant om zijn geld terug te krijgen, het geld dat niet bij de rekening hoorde die hij had betaald. Vervolgens, met spijt dat hij onbewust een goed persoon had laten ontslaan, organiseerde hij een inzamelingsactie voor de vrouw, zodat ze de feestdagen in vrede kan doorbrengen terwijl ze op zoek is naar een andere baan.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Gelukkig is de wereld vol goede mensen die nog een kans verdienen!

Advertisement