De schoonzus laat alle gasten £45 voor het kerstdiner betalen

Janine image
door Janine

27 December 2021

De schoonzus laat alle gasten £45 voor het kerstdiner betalen
Advertisement

Zijn we allemaal liever met Kerstmis? Dit is niet altijd het geval, vooral binnen de familie, wanneer men juist feestdagen zou verwachten die worden gekenmerkt door harmonie, zorgeloosheid, vriendelijkheid en empathie. Helaas zijn er situaties die zelfs de meest vreugdevolle viering kunnen verpesten, en het verhaal dat we je vandaag gaan vertellen is zeker niet minder. De aanleiding is het familiediner op 25 december, een etentje waarvan de organisatie nogal wat wrijving heeft veroorzaakt...

via The Sun UK

Advertisement
Austin McGee/Wikimedia - Not The Actual Photo

Austin McGee/Wikimedia - Not The Actual Photo

Een anonieme vrouw vertelde op internet dat haar schoonzus elke gast op het kerstdiner dat in haar huis werd georganiseerd, 45 pond vroeg, berekend per persoon op basis van het voedsel dat voor iedereen was gekocht en vervolgens gedeeld door het totale aantal leden van de familie die zou deelnemen. Dit nogal exorbitante verzoek zorgde ervoor dat de vrouw die dit verhaal anoniem schreef haar neus ophaalde en verklaarde dat zij de afgelopen drie jaar degene was geweest die de familie in haar huis had ontvangen voor het diner op 25 december, en bij die gelegenheden had haar schoonzus altijd een fles wijn meegebracht, een door haar bereid gerecht of deelde in de algemene uitgaven; in het laatste geval, zoals de anonieme vrouw zei, werd, als er iets over was, dit gedeeld met alle gasten.

Dit is wat de vrouw vertelde: "Om bij het huis van mijn schoonzus te komen, moet je een vrij lange autorit maken en wij hebben nooit iemand iets in rekening gebracht toen we de vorige Kerstdagen in ons huis organiseerden. Ik heb mijn schoonzus al voorgesteld dat 45 pond per persoon misschien een beetje te veel is, ook omdat ze heel goed verdienen in het gezin, en het voor hen geen probleem zou moeten zijn. We moeten elk 45 pond betalen om twee uur te rijden en natuurlijk zullen de meeste mensen niet eens alcohol kunnen drinken waar iedereen voor heeft betaald, omdat ze ’s avonds weer terug naar huis moeten rijden.

Advertisement
Timothy J/Flickr - Not The Actual Photo

Timothy J/Flickr - Not The Actual Photo

Veel van de gebruikers die het verhaal van de vrouw zorgvuldig hebben gelezen, hebben de kant van haar gekozen en hebben het onvriendelijke gebaar van de schoonzus openlijk veroordeeld: als de schoonzus bij eerdere gelegenheden zelf nooit een vergoeding had betaald om deel te nemen (en te eten en drinken) aan het kerstdiner, waarom zouden haar gasten dat dit jaar wel moeten doen?

Hoe zou jij gereageerd hebben in een situatie die zo delicaat en onaangenaam is als deze?

Advertisement