Elk jaar geeft ze de kerstcadeaus van haar dochter terug omdat ze niet "duur genoeg" zijn

Janine image
door Janine

31 December 2021

Elk jaar geeft ze de kerstcadeaus van haar dochter terug omdat ze niet "duur genoeg" zijn
Advertisement

Wanneer Kerstmis aanbreekt, groeit ook de verwachting van wat onze vrienden en familieleden ons onder de boom zullen geven: wordt het een verrassend geschenk of de gebruikelijke teleurstelling? Het maakt niet uit, want uiteindelijk is elk geschenk dat je aan een persoon geeft altijd welkom, ten goede of ten kwade. Dat zei Tijana Daly, een Amerikaans meisje dat in een video van twee minuten op haar TikTok-profiel aan haar volgers uitlegde waarom ze denkt dat haar moeder een ouder is die erin is geslaagd een "giftige" relatie met haar dochter op te bouwen, vooral wanneer het Kerstmis is...

via tijanadaly/TikTok

Advertisement
tijanadaly/TikTok

tijanadaly/TikTok

Tijana Daly vertelde in een video van twee minuten op TikTok hoe vaak haar moeder de cadeaus die ze haar voor Kerstmis had gegeven heeft "geweigerd" of teruggestuurd naar de afzender, dit omdat, zoals vermeld door het meisje dat als personal trainer werkt, haar moeder erg verwaand is en probeert elke dag een leven van welzijn en comfort te leiden, zonder op haar geld te letten. Aangezien Tijana, zoals ze meerdere keren herhaalde tijdens haar uitbarsting op TikTok, niet veel verdient en het zich niet kan veroorloven om grote dure cadeaus te geven met Kerstmis, somde ze met grote zelfironie en gevoel van realiteit en concreetheid alle kerstcadeaus die ze aan haar moeder had gegeven op, maar die deze prompt teruggaf of beleefd "weigerde".

Advertisement
tijanadaly/TikTok

tijanadaly/TikTok

In de twee minuten durende video somde Tijana Daly met ironie enkele van de laatste kerstcadeaus op die ze haar moeder had gegeven, maar die niet gewaardeerd werden omdat ze waarschijnlijk niet voldeden aan de kwaliteitsnormen van haar moeder: het meisje had haar in het verleden schaatsen gegeven, maar daar was ze niet blij mee, toen een set bodycrème die ze ongeveer twee weken onder de kerstboom had laten liggen (waarschijnlijk werd ook dit niet gewaardeerd), en een portemonnee die te groot was, en tot slot een cadeaubon die in een winkelcentrum kon worden besteed.

Allemaal cadeautjes die de moeder blijkbaar niet bijzonder op prijs stelde; het laatste voorbeeld was dat van het cadeau van een ervaring; Tijana had besloten om, om af te wisselen, haar twee ouders een reis naar de Niagara Watervallen te geven, maar uiteindelijk heeft ze er zelf samen met haar man gebruik van gemaakt.

tijanadaly/TikTok

tijanadaly/TikTok

Kortom, het lijkt erop dat de lijst met kerstcadeaus die Tijana's moeder niet op prijs stelde talrijk is; gelukkig neemt het meisje het met ironie en een snufje kritiek op tegen een moeder die een ongezonde relatie met haar lijkt te hebben opgebouwd, gebaseerd op gebrek aan vertrouwen en het niet waarderen van de vriendelijkheid van haar dochter, die met een kerstcadeau dat niet per se duur hoeft te zijn, laat zien dat ze om haar geeft.

En de moeder? Zal ze haar dochter in het dagelijks leven ook zo behandelen? We hopen dat ze na de kerst vrede kunnen sluiten en vooral hun relatie kunnen verbeteren…

Advertisement