Ze legt 295 km af om de dochter van een vriend te laten studeren: een belofte die wordt nagekomen

Janine image
door Janine

26 Maart 2022

Ze legt 295 km af om de dochter van een vriend te laten studeren: een belofte die wordt nagekomen
Advertisement

Een belofte is een belofte, en als zodanig is het altijd goed om deze na te komen wanneer deze tussen twee mensen is bedongen. Er zijn twee soorten mensen in de wereld, de betrouwbaren aan wie we elk geheim en wat we in vertrouwen hebben verteld kan worden toevertrouwd, en anderen die de neiging hebben oppervlakkig te zijn, die nooit in staat zouden zijn om een ​​simpele belofte te houden. Maar dit is niet het geval van Nickey Seger, de vasthoudende protagonist van deze prachtige daad van liefde en solidariteit...

via The South African

Advertisement

Haar naam is Nickey Seger, ze woont in Johannesburg en ze is een trainer en fitnesslerares die een van haar grootste fysieke uitdagingen is aangegaan: ongeveer 295 km lopen voor het goede doel en om een ​​belofte na te komen die zeventien jaar geleden is gedaan aan een van haar beste vrienden. Van 1 tot 14 februari 2022 rende Nickey het equivalent van ongeveer 14 kleine marathons, en dit alles om haar gemeenschap aan te moedigen om te doneren aan goede doelen, zodat Nellie, de dochter van een van haar beste vrienden, een behoorlijke studie kan betalen. Maar alles begon zo'n zeventien jaar geleden…

Advertisement

Focussed…

Pubblicato da Nickey Seger su Lunedì 14 febbraio 2022

In 2005 leerde Nickey Goodwill Khuzwayo kennen, de vader van Nellie, die toen iets meer dan een jaar oud was; in die tijd kreeg Goodwill een ongeluk met een taxi waardoor hij invalide raakte en zijn gezin in financiële nood terechtkwam; bang dat zijn dochter op een dag geen toegang zou hebben tot de beste scholen voor haar opleiding, nam Nickey het lot van het meisje ter harte en deed ze een belofte aan de familie: ze zou de kosten voor een privéschool voor Nellie betalen.

Iets wat de vrouw de volgende negen jaar bleef doen, maar toen blokkeerde de komst van de pandemie veel projecten, inclusief het werk dat Nickey deed, zo erg zelfs dat Nickey in het laatste jaar van het lyceum van het meisje geen extra geld meer had om aan de familie te doneren zodat ze een specialisatiecursus kon volgen. Om deze reden vertrouwde ze op een donatiecampagne om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor haar zaak door in twee weken ongeveer 295 km te lopen: en het lijkt te hebben gewerkt!

De donatiecampagne bereikte $5.000, en nu kan Nellie, die 18 is, een opleiding tot verpleegster betalen: "Het was belangrijk voor mij om Nellie op school te helpen, omdat onderwijs de sleutel is tot het openen van alle mogelijkheden die de wereld ons biedt, het helpt ons in alle aspecten van ons leven. Voor mij is onderwijs de toegangspoort tot succes, en dit kan worden bereikt wanneer mensen kennis, vaardigheden en bekwaamheid hebben. Al deze dingen kunnen alleen worden bereikt met behulp van onderwijs."

Complimenten voor je geweldige gebaar, Nickey!

Advertisement