Hij bouwt een bushalte voor de kinderen die 's ochtends naar school moeten

Janine image
door Janine

18 Maart 2022

Hij bouwt een bushalte voor de kinderen die 's ochtends naar school moeten
Advertisement

Als je een ouder bent en je kinderen elke ochtend de deur uitgaan om met de bus naar school te gaan, dan weet je heel goed dat dit openbaar vervoer vaak niet stipt op tijd is en dat je kinderen soms lang moeten wachten op de bus, misschien onder de brandende zon of de stromende regen. Dit gebeurt vaak omdat bushaltes voor het grootste deel niet geschikt zijn om burgers te beschermen die wachten om in te stappen, overgeleverd aan het slechte weer…

via Razoes Para Acreditar

Advertisement

Als het gemeentebestuur niet zorgt voor de vernieuwing van de bushokjes, zal iemand anders dat moeten doen. En dat dacht Ricardo dus ook, de hoofdpersoon van dit prachtige verhaal met een gelukkig einde, auteur van een buitengewoon gebaar van vriendelijkheid en burgerzin in de Braziliaanse stad Minas Gerais. Deze man realiseerde zich al langer dat de bushalte waar de scholieren die 's ochtends naar school moesten, meer dan verwaarloosd was. Er was geen beschutting, er waren geen banken of stoelen, alleen een grasmat waar de planten buiten alle proporties waren gegroeid.

Na zes jaar inactiviteit van de kant van het stadsbestuur, besloot Ricardo zijn gereedschap mee te nemen en begon hij met een mooie opknapbeurt aan de verwaarloosde bushalte; eerst ruimde hij al het afval op, daarna verwijderde hij het onkruid en knipte hij de planten die buiten alle proporties waren gegroeid, ten slotte plaatste hij een paar gekleurde plastic stoelen op de ruimte rond de bushalte om ervoor te zorgen dat alle studenten op zijn minst zouden kunnen zitten en beschutting tegen de zon of de regen zouden hebben, terwijl ze wachtten op het openbaar vervoer dat hen elke ochtend naar school zou brengen.

Advertisement
José Marquez de Oliveira/Wikimedia - Not The Actual Photo

José Marquez de Oliveira/Wikimedia - Not The Actual Photo

Een gebaar van grote vriendelijkheid, dat van Ricardo, die in Minas Gerais woont en twee kinderen heeft en heel goed weet wat het betekent om hen elke dag te vergezellen om de bus te pakken zonder een echte halte die voor iedereen veilig en comfortabel is. De lokale bevolking was echt dankbaar voor alles wat Ricardo deed voor de buurtkinderen; als hij er niet was geweest, zou het Braziliaanse stadsbestuur niets hebben gedaan voor deze jonge studenten.

Geweldig, Ricardo!

Advertisement