Een studente laat een ontroerende brief achter aan de schoolbibliothecaresse: "Jij bent de reden dat we hier zijn"

Janine image
door Janine

19 April 2022

Een studente laat een ontroerende brief achter aan de schoolbibliothecaresse: "Jij bent de reden dat we hier zijn"
Advertisement

Als je een tiener bent en je de wereld van volwassenen betreed, kunnen veranderingen beangstigend zijn en de wereld kan over het algemeen veel valkuilen verbergen die met extra hulp moeten worden aangepakt. De meer verlegen en introverte kinderen vinden het vaak moeilijker om zich te verhouden tot de soms wrede wereld om hen heen en net zo vaak vinden deze kinderen hun toevlucht in de boeken en verhalen die erin staan. Dus wie beter dan de schoolbibliothecaresse zou een jong meisje kunnen adviseren bij haar volgende lezing? Een studente genaamd Reginae verwarmde ieders hart met haar brief gericht aan haar schoolbibliothecaresse. De vrouw vond het geweldig om het te lezen en wilde het delen op Twitter.

via Twitter / Amy Milstead

Advertisement

De studente ging naar de bibliothecaresse van de school, liet een verzegelde brief voor haar achter en rende weg voordat de vrouw hem kon lezen. De brief was natuurlijk erg emotioneel om te lezen en de vrouw deelde hem met iedereen. Reginae citeerde de Amerikaanse schrijfster Barbara Kingsolver om hulde te brengen aan haar bibliothecaresse van het lyceum:

"Ik zou heel graag mijn armen om elke bibliothecaresse willen slaan die mijn pad kruist, namens de zielen waarvan ze niet weten dat ze ze hebben gered. Een echt buitengewone schoolbibliothecaresse is moeilijk te vinden, net zo moeilijk te verlaten en onmogelijk te vergeten."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Maar dat is nog niet alles. Naast het citaat van de beroemde Amerikaanse schrijfster, besloot Reginae haar brief met een eigen geschreven stuk:

"Als je deze bibliotheek binnengaat, ben je een wetenschapper, je bent een ontdekkingsreiziger, je bent een lezer, je bent belangrijk, je bent geliefd, je wordt gerespecteerd, je bent de reden dat we hier zijn."

De kleine studente maakte Amy Milstead, de bibliothecaesse van haar school, erg ontroerd: "Ik ben sprakeloos. Ze gaf het me in een verzegelde envelop en rende weg voordat ik het kon lezen", zei de vrouw, die in de bibliotheek van een lyceum in Texas (VS) werkt. Reginae is zeker een van die studenten die een comfortabel toevluchtsoord hebben gevonden in een plek als haar schoolbibliotheek en in de boeken die Amy haar elke keer leende. Het is duidelijk dat Amy, samen met andere bibliothecaressen van over de hele wereld, de harten van verschillende studenten is binnengedrongen dankzij haar passie voor boeken. En laten we altijd onthouden: boeken kunnen een leven redden.

Advertisement