"Ik mag de nieuwe partner van mijn vader niet en ik wil haar niet op mijn bruiloft, maar ze weigert thuis te blijven"

Janine image
door Janine

28 Juli 2022

"Ik mag de nieuwe partner van mijn vader niet en ik wil haar niet op mijn bruiloft, maar ze weigert thuis te blijven"
Advertisement

De beslissing over wie je voor je bruiloft uitnodigt, moet aan het bruidspaar zijn, maar soms voel je je genoodzaakt om mensen uit te nodigen die je liever niet wilt zien op zo'n belangrijke dag. Dit is het geval van een bruid die haar ouders uitnodigde voor haar huwelijk, samen met hun respectievelijke nieuwe echtgenoten, ook al had ze haar stiefmoeder of stiefvader liever niet gezien. In een bericht op Reddit legde de stiefmoeder van de aanstaande bruid uit dat haar stiefdochter, Kate, "nooit van een uitgebreide familie hield" en de scheiding van haar ouders en de daaropvolgende nieuwe huwelijken moeilijk vond om mee om te gaan.

via Reddit

Advertisement
Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Hoewel Kate haar ouders en hun echtgenoten huwelijksuitnodigingen heeft gestuurd, heeft ze haar oma verteld dat ze van plan is de uitnodigingen van haar ouders te wijzigen om de aanwezigheid van haar stiefmoeder en stiefvader te vermijden. "Ik heb een 26-jarige stiefdochter, die we "Kate" zullen noemen. Kate hield nooit van een uitgebreide familie, wat ik kan begrijpen. Ze heeft stiefbroers, maar ze erkent ze niet en als iemand het haar vraagt, ze zegt meestal dat ze enig kind is”, legde de stiefmoeder uit in haar post op Reddit.

"We hebben ons best gedaan, maar ze was niet geschikt om twee aparte families te hebben. Ze haatte het om heen en weer te gaan, ze had een hekel aan de anderen in het algemeen, en ze haatte het om andere mensen in haar leven te hebben, en het liep uit de hand toen ze afstudeerde. Ze wilde het niet vieren en vertelde ons dat het organiseren van een feest voor haar betekende dat er een groep mensen bij betrokken was die ze niet leuk vond en dat ze gewoon met rust gelaten wilde worden."

"Ze is zo snel mogelijk verhuisd en is altijd heel onafhankelijk geweest. Ze is vriendelijk als we haar zien, maar ze mag niemand van ons echt. Haar ouders proberen in contact met haar te komen, maar ze is niet geïnteresseerd. Ze gaat in de zomer trouwen en onlangs kwam mijn schoonmoeder (een vrouw die ongelooflijk veel en grenzeloos roddelt) ons vertellen dat ze Kate hoorde praten over dat ze haar ouders niet zou willen uitnodigen, omdat ze weet dat als ze hen uitnodigt ze mij en haar stiefvader er ook bij zou moeten betrekken, en ze heeft een hekel aan het gevoel om te “doen alsof". Natuurlijk voelde ik me gekwetst, maar ik vind dat Kate recht heeft op haar persoonlijke gevoelens."

Advertisement
Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Terwijl de nieuwe partner van haar moeder de keuze accepteerde en besloot niet deel te nemen aan de bruiloft, waarbij hij werd geprezen door de rest van de familie, kon de stiefmoeder de situatie niet accepteren. De vrouw wil niet dat haar stiefdochter haar per se sympathiek moet vinden, maar volgens haar zijn er sociale regels waarbij je er niet omheen kunt om iemand uit te nodigen en de partner uit te sluiten. Voor de stiefmoeder was het uiteindelijk een kwestie van respect, wat de jonge bruid bewees niet te hebben.

"Ik heb het vriendelijk uitgelegd en gezegd dat we dit gesprek eigenlijk niet eens moeten voeren, omdat mijn schoonmoeder niet hoort af te luisteren en te roddelen. Mijn man stemde ermee in om me te steunen, maar hij lijkt zich er ongemakkelijk bij te voelen, en alle anderen vertellen me dat ik fout ben en dat thuisblijven een mooi huwelijkscadeau voor haar zou zijn”, concludeerde de stiefmoeder.

Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Reddit-gebruikers waren er snel bij om de vrouw te bekritiseren en beweerden dat haar "trots" de mogelijkheid belemmert om Kate plezier te laten hebben op haar trouwdag.

"Ze wil je daar niet en mag je duidelijk ook niet, het enige wat je ervan weerhoudt om niet te gaan is je ego en je trots", schreef een gebruiker. "Het geluk van je stiefdochter is belangrijker dan 'etiquette en sociale verplichtingen', die willekeurige regels zijn waardoor ze tijd door moet brengen met mensen die ze niet mag", voegde een ander eraan toe.

Advertisement