Ze koopt een oud kasteel voor slechts 290.000 euro: "Het was mijn droom en ik heb er hard aan gewerkt om het te realiseren”

Janine image
door Janine

19 Juli 2022

Ze koopt een oud kasteel voor slechts 290.000 euro: "Het was mijn droom en ik heb er hard aan gewerkt om het te realiseren”
Advertisement

We hebben allemaal minstens één keer in ons leven gehoopt om de kans te krijgen ons droomhuis te kopen. Of het nu klein, groot, zelfstandig is of niet, iedereen vertrouwt vroeg of laat op de mogelijkheid om zijn ideale toevluchtsoord te vinden en eindelijk te kunnen zeggen dat dat het huis is dat hij altijd al heeft gewild. Helaas gaat het niet altijd zo en of het nu gaat om een financieel probleem of een ander obstakel, niet iedereen kan dit doel bereiken. Dit was niet het geval van de vrouw waarover we je willen vertellen.

Nicole Rudder is een moeder die na veel werk en inzet een echt kasteel heeft gekocht. Ja, je leest het goed en we maken geen grapje, want ze is echt in haar opzet geslaagd en ze heeft besloten om de eeuwenoude residentie om te toveren tot een prachtige locatie voor evenementen. Laten we haar verhaal bekijken en hoe ze het pand heeft gekocht.

via Daily Record

Advertisement

Nicole Rudder is een 32-jarige moeder, eigenaresse van een autoverzekeringsmaatschappij, die beroemd is geworden op het internet omdat ze het middelpunt is van een werkelijk ongelooflijke deal van onroerend goed. Na een melding van een vriendin deed ze namelijk een aanbod om een ​​echt Schots kasteel te kopen.

"Een vriendin van mij stuurde me voor de grap de advertentie - zei Nicole - ik lachte en legde het opzij. Ik besloot echter toch langs het kasteel te rijden en het was liefde op het eerste gezicht. Garrion Tower was prachtig en ik besloot dat het van mij moest zijn". Zo begon haar avontuur.

Het oude kasteel, gebouwd in 1484, was lange tijd onbewoond gebleven. Aanvankelijk was het de zomerresidentie van de edelen van Glasgow, maar na verloop van tijd veranderde alles en geleidelijk raakte de structuur vervallen en verlaten. Vervolgens werd het gekocht door een in Londen gevestigd bedrijf dat van plan was het te slopen en een wooncomplex te bouwen, maar het terrein werd opnieuw te koop aangeboden. En hier kwam Nicole in het spel. Het 19 kamers tellende pand werd te koop gezet voor ruim €700.000 maar zakte geleidelijk totdat deze vrouw besloot een bod uit te brengen van circa €290.000.

Advertisement

Een verwaarloosbaar bedrag, als we kijken naar de historische waarde van de structuur, waar de vrouw niet te lang over aarzelde om beschikbaar te stellen.

"Toen ik besloot het te proberen, zei ik zelfs niets tegen mijn man - bekende ze - ik was er zeker van dat mijn voorstel niet in overweging zou worden genomen en in plaats daarvan kreeg ik na een tijdje het telefoontje waarin ze me vertelden dat het van mij was. Aanvankelijk was mijn partner er niet blij mee, maar toen kreeg het project om het om te vormen tot een locatie voor evenementen de overhand. Er zijn geen huizen meer zoals deze en ik kan niet wachten om het weer in zijn oude glorie terug te brengen - vervolgde Nicole - Bovendien wil ik mijn dochters laten zien dat het met werk, inzet en vasthoudendheid mogelijk is om alles in het leven te krijgen".

buildingsatrisk

buildingsatrisk

Eenmaal gerenoveerd, zou de historische structuur zich moeten transformeren in een elegante trouwlocatie. Nicole, met haar project ter waarde van bijna 5 miljoen euro, wil graag een betoverende, bijzondere plek creëren waar je je op je gemak kunt voelen op de mooiste dag van je leven. Niet alleen dat, deze vrouw is ook in actie gekomen om de geschiedenis van het gebouw zo goed mogelijk te reconstrueren, door alle lokale bewoners te vragen om bij te dragen met fotografische getuigenissen, verhalen en meer.

Kortom, een echte onderneming waar Nicole met een glimlach tegenover staat en waardoor ze een van haar grootste dromen heeft weten te realiseren. Complimenten!

Advertisement