Ze laat haar 18-jarige dochter een huurcontract tekenen: "Als ze bij mij wil blijven wonen, moet ze 100 dollar per maand betalen"

Janine image
door Janine

19 Juli 2022

Ze laat haar 18-jarige dochter een huurcontract tekenen: "Als ze bij mij wil blijven wonen, moet ze 100 dollar per maand betalen"
Advertisement

Elke ouder denkt zijn of haar eigen gouden regels te hebben voor het opvoeden van de kinderen en hoewel veel van deze zo’n beetje door iedereen worden gedeeld, veroorzaken vele anderen veel ophef. Dit is het geval van een moeder die TikTok vertelde dat ze haar 18-jarige dochter een huurovereenkomst liet ondertekenen, waarin de tiener ermee instemt 100 dollar per maand huur te betalen om bij haar in huis te wonen. Deze moeder wilde haar dochter verantwoordelijk maken en haar de waarde van geld leren, evenals de betekenis van sparen en opofferen. Niet iedereen was het echter eens met deze educatieve keuze.

via TikTok / c_d_g

Advertisement
TikTok / c_d_g

TikTok / c_d_g

In de video die deze moeder plaatste, spreekt het bijschrift duidelijk: "Als je 18-jarige dochter besluit thuis te blijven". De vrouw liet haar dochter een huurovereenkomst ondertekenen, waardoor ze gedwongen werd een maandelijkse huur van ongeveer $100 te betalen. Terwijl het meisje het belangrijke document ondertekent, verandert het bijschrift in de video in "Voorbereiding naar het succes", wat bevestigt dat de moeder eigenlijk alleen goede bedoelingen heeft jegens haar dochter. In de commentaren zijn gebruikers meer dan ooit verdeeld: er zijn mensen die beweren dat dit een goede methode is om hun kinderen op te voeden naar een meer verantwoorde toekomst en die het daarentegen absurd vinden om een ​​kind te laten betalen voor wat een ouder normaal gesproken zou moeten doen, namelijk voor hem zorgen.

Advertisement
@c_d_g

@c_d_g

Veel jongeren waren tegen deze educatieve keuze, die opmerkten dat dit de perfecte zet leek om te stoppen met aangesproken te worden door hun tienerkinderen. De controverse was zo hevig dat de vrouw uiteindelijk een video moest publiceren waarin ze reageerde op alle kritiek, en nog beter de context uitlegde waarin de beslissing werd genomen: "Ik was een alleenstaande moeder toen ik 16 was en mijn ouders hebben me niet voorbereid op het succes, ik moest vechten voor alles wat ik heb", zei de moeder uit Oklahoma aan het begin van de video.

@c_d_g

@c_d_g

Velen prezen deze methode, omdat het de jonge vrouw zal leren verantwoordelijker te zijn, een baan te krijgen en de betekenis van geld en sparen te begrijpen. Kortom, alles wat haar van pas zal komen in haar volwassen leven, waarin we hopen dat ze zo zelfstandig mogelijk zal zijn. Ongeacht je mening hierover, kunnen we het over één punt allemaal eens zijn: als de jonge vrouw in kwestie in de toekomst meer kansen zal hebben dankzij de les van haar moeder, is dat alleen maar goed!

Advertisement