Kleinzoon verandert van geslacht: de trotse grootvader toont een foto waarop hij de verandering laat zien

Janine image
door Janine

17 Augustus 2022

Kleinzoon verandert van geslacht: de trotse grootvader toont een foto waarop hij de verandering laat zien
Advertisement

Het ontdekken van iemands genderidentiteit is niet zo eenvoudig als we denken: iedereen, diep van binnen, is zich ongetwijfeld bewust van zijn of haar seksuele geaardheid, maar het is niet altijd gemakkelijk om het te accepteren en het aan de wereld te laten zien. Er zijn nog steeds veel vooroordelen over homoseksualiteit en verschillende identiteiten, zoals degenen die de transitie kiezen om hun vrouwelijkheid of mannelijkheid te erkennen, ook op esthetisch niveau en op driehonderdzestig graden. We horen vaak verhalen van ouders en grootouders die hun kinderen en kleinkinderen afwijzen omdat ze homoseksueel, transgender of gewoon "buiten de conventionele schema’s” zijn, maar gelukkig is het verhaal van vandaag precies het tegenovergestelde.

via TikTok / nicolascazorlaaa

Advertisement
TikTok / nicolascazorlaaa

TikTok / nicolascazorlaaa

Een leuke en hele lieve opa vierde de transitie van zijn kleinzoon met een nieuwe familiefoto. De jonge Nicolás Cazorla Fernández deelde de video die gfilmd was tijdens een bezoek aan zijn familie in Spanje. Op de terugreis van Charleston, South Carolina, VS, waar hij naar de universiteit gaat, vroeg Nicolás zijn grootvader om een ​​nieuwe foto om het oude in zijn huis om te wisselen.

Als transgender begon Nicolás onlangs zijn transitie op TikTok te delen terwijl hij de operatie voor de geslachtsverandering onderging. "Het begon allemaal bij toeval. Ik zag dat een video waarin ik een grapje maakte met mijn vader in het ziekenhuis viraal ging en ik realiseerde me dat veel mensen in de transgemeenschap meer wilden weten over de betekenis van de operatie", aldus de jongen.

Advertisement
TikTok / nicolascazorlaaa

TikTok / nicolascazorlaaa

Nu, met bijna 10.000 fans, helpen zijn video's andere leden van de transgemeenschap om zich gesteund te voelen en anderen erover te leren. Maar de clip samen met zijn grootvader trok nog meer de aandacht van het web: zijn stralende grootvader werd gefilmd terwijl hij trots zijn fotolijst bijwerkte met een nieuwe afbeelding van zijn kleinzoon. Het filmpje veroverde het internet en bereikte in een mum van tijd meer dan een miljoen views.

"Ik heb deze video juist geplaatst omdat veel jonge transgenders bang zijn voor wat hun familieleden zullen denken of doen als ze uit de kast komen", legt hij uit. "Natuurlijk maakte ik me ook zorgen. Het is geen generatiekwestie: oud zijn is geen excuus om de familie waar je van zou moeten houden niet te ondersteunen", besloot de jongeman.

Wat te zeggen, een prachtige scène die je doet begrijpen hoe belangrijk de steun en liefde van je familie bij elke gelegenheid is.

Advertisement