"Ik ben het zat om te horen dat ik minder waard ben alleen omdat ik geen kinderen heb": de uitbarsting van een vrouw

Janine

05 Augustus 2022

Advertisement

Er zijn stellen of alleenstaanden die alles zouden doen om een ​​baby te krijgen. Een zoon of een dochter wordt voor velen een reden om te leven, zozeer zelfs dat ze niet kunnen begrijpen wie daarentegen besluit een andere keuze te maken. Er zijn mensen die zich in feite niet in de rol van ouder kunnen voorstellen en kiezen voor een gezinsleven zonder kinderen, maar er zijn ook mensen die, zelfs als ze ze willen, ze niet kunnen krijgen, en zich misschien niet geschikt vinden om te adopteren.

Is dit allemaal verkeerd? Soms, helaas, is dit precies het algemene gevoel dat ertoe leidt dat mensen slecht denken over degenen die geen kinderen hebben, maar is dit juist? Voor de vrouw waarover we het hebben, absoluut niet en om deze reden besloot ze stoom af te blazen op het web en haar verzoek te delen met wie wel ouder is. Laten we eens kijken.

via Mumsnet

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

In een bericht op de community Mumsnet legde de auteur uit hoe moe ze is van het feit dat ze zich zorgen moet maken over de keuze om geen kinderen te krijgen. De vrouw schrijft: "Het is absurd dat, als iemand geen kinderen heeft, niet in aanmerking wordt genomen. Als je eenmaal een bepaalde leeftijd hebt bereikt, wordt er niet meer naar je geluisterd als je alleen bent, wat telt zijn alleen de geboorten of verjaardagen van de kinderen. Is dit allemaal juist? Ik ga door een zeer belangrijke fase van mijn leven - schrijft ze nogmaals - maar niemand vraagt ​​me ergens naar, niemand is geïnteresseerd in mij".

Een waarheid waar waarschijnlijk veel 'niet-ouders' mee te maken hebben. Maar is dit juist? Voor veel mensen wel, omdat ze, wanneer ze in een bepaalde periode van hun leven zijn aangekomen, moeten beslissen "welke kant ze op willen": kinderen krijgen of niet. Een keuze die je in moeilijkheden brengt, niet alleen vanwege het belang van deze beslissing, maar ook vanwege de kritiek, grappen en observaties die de mensen om je heen zullen maken.

Rawpixel - Not the actual photo

De auteur van de post wilde met haar woorden op de een of andere manier tegen deze slechte gewoonte zeggen dat het nu genoeg is geweest. "Iedereen zou aardiger moeten zijn voor degenen die geen kinderen hebben. Het kan een persoonlijke keuze zijn of geleid worden door specifieke omstandigheden, feit is dat niemand het recht heeft om anderen te beoordelen zonder eerst te vragen. Ouders, stop alsjeblieft met denken dat degenen die geen kleintjes in huis hebben, niet net zoveel aandacht verdienen als jij."

Een zeer sterke boodschap die door talrijke gebruikers is becommentarieerd. Het advies voor deze vrouw, was om zich te omringen met mensen die beter bij haar pasten. Het vinden van nieuwe vrienden en het vormen van relaties met mensen die niet alleen op kinderen zijn gericht, kan een manier zijn om zich beter te voelen en de resultaten die in het leven zijn bereikt, te delen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement