x
Dit meisje heeft onhandelbaar haarsyndroom:…
Alleenstaande vrouw adopteert tiener: “eerst noemde hij me niet eens mama, nu zijn we een gezin”

Dit meisje heeft onhandelbaar haarsyndroom: "tot 12 maanden waren ze normaal, maar toen raakten ze in de war”

08 Augustus 2022 • Door Janine
32.062
Advertisement

De verzorging van ons haar is iets waar we ons goed bij voelen, als we naar de kapper gaan voelen we ons in de watten gelegd en, eenmaal gestyled, zien we er nog mooier uit. Dat geldt voor bijna iedereen, maar wist je dat er mensen zijn die hun haar absoluut niet kunnen "temmen"? We hebben het niet over pluizige en onmogelijk te stylen krullen, maar over een echt syndroom dat maar heel weinig mensen in de wereld treft. Tot op heden zijn er ongeveer 100 gevallen en het is een eigenschap waarvoor geen risico op haaruitval bestaat.

Het is echter een heel mooi aspect, vooral omdat het kleine kinderen treft die er echt heel schattig uitzien. Layla Davis, een 17 maanden oud meisje dat eruitziet als een schattige kleine leeuw, weet er alles van. We vertellen je wat meer over haar.

via: Mirror

Layla Davis, een 17 maanden oud meisje dat in Great Blakenham, Suffolk woont, heeft een heel speciaal kenmerk: haar haar is ontembaar en onmogelijk te kammen. Precies. Het meisje lijdt aan een pathologie die gelukkig geen gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Haar zeer blonde haar kan eenvoudigweg niet worden gekamd, maar blijft in de positie die ze het meest verkiezen.

Haar moeder, Charlotte Davis, 28 jaar, zei in een interview dat haar dochter speciaal is vanwege haar haar. "Ik zou heel graag willen dat ze zichzelf accepteert zoals ze is - verklaarde ze - ik zou haar willen laten begrijpen dat ze mooi is en dat diversiteit niet verkeerd is. Tot 12 maanden was haar haar heel zacht, en toen veranderde het”.

In feite, zoals de specialisten uitleggen, treedt dit type syndroom meestal niet op bij de geboorte, maar ontstaat een aantal maanden later. Daarna, zoals het is gekomen, verdwijnt het in de meeste gevallen heel natuurlijk zodra de puberteit is bereikt.

Advertisement

Gezien de zeldzaamheid ervan, hebben Layla's foto's, gepubliceerd op haar Instagram-pagina - uiteraard beheerd door haar moeder - een enorm succes en een kleine ster van haar gemaakt. Er zijn veel gebruikers die een opmerking, waardering en getuigenis van soortgelijke situaties hebben achtergelaten. In ieder geval was iedereen het erover eens dat dit kleine meisje prachtig is en het hart met vreugde vervult om naar haar gezichtje te kijken, omlijst door “rechtopstaande manen".

Vind je ook niet? 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt