Meisje geeft haar moeder een dresscode waarmee ze voor haar verjaardag in de klas moet verschijnen

Janine image
door Janine

29 Maart 2024

Meisje geeft haar moeder een dresscode waarmee ze voor haar verjaardag in de klas moet verschijnen
Advertisement

De dag van het verjaardagsfeestje is een bijzondere dag voor een kind: de verjaardag is voor laatstgenoemde een reden om enkele verzoeken te doen, in de eerste plaats die van het geschenk. De inmiddels eeuwenoude traditie schrijft dit voor en de kleintjes kunnen uiteraard niet wachten om iets te ontvangen waar ze vurig naar verlangen.

Maar naarmate kinderen groter worden, groeien ook hun eisen: speelgoed verandert in dure elektronische apparaten en ook de verwachtingen voor een feestje stijgen aanzienlijk. Net zoals wat er gebeurde met de kleine hoofdpersoon van dit verhaal: ze wilde alles plannen voor haar speciale dag, zelfs wat haar moeder zou moeten dragen.

Advertisement

Verjaardag van een meisje uit groep vier

Verjaardag van een meisje uit groep vier

pvproductions/Freepik - Not the actual photo

Elk jaar dat voorbijgaat staat gelijk aan een beetje meer ervaring, je wordt ouder en vooral bewuster. Het kleine meisje waarover we je nu gaan vertellen zit in de vierde klas, maar we kunnen je verzekeren dat ze al een vrij duidelijk idee heeft van hoe “de wereld draait”. Geloof je ons niet? 

Het meisje heeft duidelijk al geleerd hoeveel invloed uiterlijk heeft in de huidige maatschappij: ze aarzelde niet om tegen haar moeder te zeggen wat ze moest dragen. Precies, je hebt het goed begrepen: het kleine meisje vertelde haar moeder hoe ze zich moest kleden en niet andersom.

Het meisje wist dat haar moeder op school zou verschijnen, omdat ze wat lekkers voor haar klasgenoten zou meebrengen om haar verjaardag te vieren. Laten we eens kijken wat het meisje haar precies vroeg.

Advertisement

Een vrij uniek verzoek

Een vrij uniek verzoek

@pollygotsole/X

"Ik wil geen cupcakes, maar ik heb liever geglazuurde donuts van Dunkin' Donuts. Ik wil er 40: voor mijn leraren, mijn vrienden en andere klassen, zodat we er nog wat over hebben voor vrijdag als ik jarig ben", is te lezen in een bericht verzonden door het jonge meisje.

Dit eerste verzoek van haar is al heel gedetailleerd voor een meisje van haar leeftijd... haar moeder laat haar echter meteen weten dat ze niet bereid is donuts te kopen voor alle andere klassen, maar de rest van haar redenering vindt ze prima.

Het meisje moet haar moeder echter nog vertellen hoe ze wil dat ze die donuts brengt: "En mama, als je de pizza en al het andere komt brengen, wil ik dat je die pruik draagt ​​die je vorig jaar droeg voor je verjaardag en dat je make-up licht maar mooi is, en ik wil dat je die grote bruine tas draagt ​​die je hebt", schreef ze tenslotte. En dat is nog niet alles: de vrouw kon haar ogen niet geloven.

Een zeer geduldige moeder die haar dochter tevreden stelt

Een zeer geduldige moeder die haar dochter tevreden stelt

@pollygotsole/X

"Trek ook een spijkerbroek aan, een T-shirt met lange mouwen en krul je pruik," ging het kleine meisje verder.

Haar moeder, geamuseerd door al die “voorbereiding”, gaf uiteindelijk toe: we zien haar precies alles aantrekken wat het meisje had gevraagd.

Je zou er tenslotte alles aan doen om je kinderen gelukkig te zien, maar je vraagt je ook af of zo'n houding - misschien te meegaand - in de toekomst niet voor problemen kan zorgen. Denk je dat we te maken hebben met een moeder die te goed is of een dochter die te veeleisend is?

Advertisement