Na een operatie doet hij een dutje thuis: als hij wakker wordt vindt hij een kat die hem knuffelt

Janine image
door Janine

28 Oktober 2022

Na een operatie doet hij een dutje thuis: als hij wakker wordt vindt hij een kat die hem knuffelt
Advertisement

Ze zeggen dat een hond de beste vriend van de mens is, maar voor een Nieuw-Zeelandse man lijkt het alsof een kat heeft besloten alle clichés over “onafhankelijke en niet-affectieve” katten te laten vallen. De kat, de protagonist van dit verhaal, slaagde er zelfs in om de titel "beste vriend" van een onbekende te verdienen, dankzij de onvoorwaardelijke liefde die hij hem op een dag begon te tonen. De man was herstellende van een operatie en deed thuis een dutje in de fauteuil, met de deur op een kier. Plots sloop de kat het huis binnen en besloot bij de vermoeide en slapende man te kruipen.

via Twitter / BaltIntRad

Toen Andrew, de zoon van de man, de woonkamer binnenkwam, was hij niet erg verrast zijn vader te zien slapen in de fauteuil, hij was tenslotte aan het herstellen, ware het niet voor een klein "detail": zijn vader had helemaal geen kat! Na het verrassende bezoek besloot de jongen een foto te maken van het tedere moment tussen zijn vader en - blijkbaar - zijn nieuwe zelfverklaarde vriend. Bovendien hield de man tijdens zijn slaap de kat met zijn hand vast.

"Mijn vader is herstellende van een operatie. Mijn moeder kwam naar buiten en zette de deur op een kier. PS: Mijn ouders hebben geen kat", twitterde hij. Sindsdien circuleert de post op internet en krijgt hij veel positieve reacties en shares. “Mijn vader was net zo verrast als ieder ander toen mama hem wakker maakte”, legde Andrew uit.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Andrew's ouders kwamen er later achter dat de kat Ziggy heette. Hij is een vriendelijke buurtkat, die bekend staat om het binnenlopen van de huizen van de bewoners voor een bezoek, wat knuffels en veel spinnen. Op die dag leek zijn aanwezigheid echter een echte “Pet Therapy”: thuis verwennen en spinnen om het humeur en de gezondheid van een herstellende oudere te verbeteren.

"Je hebt nooit een kat, het is de kat die jou bezit of je claimt: dieren zijn erg intelligent en dit dier begreep dat je vader liefde nodig had", schreef een gebruiker na het bekijken van de beelden op Twitter. Na zijn bezoek herstelde de man zelfs sneller dan verwacht. Goed gedaan Ziggy!

Advertisement