"Een keer per week ga ik uit met mijn man zonder kinderen": 4 tips om het huwelijk te versterken

Janine image
door Janine

07 November 2022

"Een keer per week ga ik uit met mijn man zonder kinderen": 4 tips om het huwelijk te versterken
Advertisement

Het eerste jaar van het leven van een kind is het moeilijkste voor het paar om onder ogen te zien, gezien alle veranderingen die ze ondergaan en de bijzonder intense ritmes waaraan ze worden onderworpen. Het is tijdens dit eerste jaar, na de aanvankelijke vreugde om een ​​kind te krijgen, dat de relatie van het paar kan verzwakken. De redenen waarom dit gebeurt zijn heel gewoon en het is absoluut normaal dat alle aandacht op het kind wordt gericht. Dit mag echter geen excuus zijn om je niet meer in te zetten voor je huwelijk, en vooral mag het ouders er niet van weerhouden zichzelf te realiseren en zich gelukkig te voelen, ook in andere contexten die niet voorzien in de zorg voor hun kinderen. Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om weer een solide en gelukkig huwelijk te krijgen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Door alle aandacht op het kind te richten, dreig je al het andere uit het oog te verliezen: je partner en je persoonlijk welzijn. Gebrek aan slaap maakt je voortdurend moe en onwillig om zelfs maar van de geringste gelegenheid gebruik te maken om uit te gaan of iets anders te doen. Al snel merken veel stellen dat hun relatie binnen een jaar lijkt te zijn verzwakt. Als je je ook zo voelt, hoef je je geen zorgen te maken, het overkomt de meeste stellen, maar je moet wel actie ondernemen om de toekomstige situatie te verbeteren. We geven je wat advies.

1. Ga met je man of vrouw uit zonder dat de kinderen erbij zijn. Probeer dit minimaal één keer per maand te doen; je kunt een speciale dag organiseren en de organisatie van iedereen, vooral degenen die voor de kinderen moeten zorgen, gemakkelijker maken. Het is geen egoïstische daad jegens kinderen, integendeel: het is ook een noodzakelijke daad voor je eigen geluk. Een kind dat in een gezin woont waar ouders van elkaar houden en goed met elkaar kunnen opschieten, zal zeker een serener kind zijn dan anderen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

2. Maak je avonden heilig. Na het eerste levensjaar moet de routine van de baby stabieler zijn en moet je hem elke keer op hetzelfde tijdstip naar bed kunnen brengen, niet te laat. Dit geeft je de mogelijkheid om minstens een paar uur te besteden aan iets van jezelf, of om een ​​avond te delen met je partner, zoals in het verleden.

3. Ga op vakantie zonder kinderen. Als je de kans hebt om een ​​weekend de batterijen op te laden, moet je dat doen. Laat de kinderen achter bij de grootouders of iemand die meer dan betrouwbaar is, en vertrek met je partner. Ook dit moet niet worden geïnterpreteerd als een egoïstisch gebaar, maar als een manier om nog energieker, aanweziger en liefdevoller te zijn binnen het paar en het gezin. Het huwelijk en de kinderen zullen er dankbaar om zijn!

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

4. Wees altijd je prioriteit. Dit betekent niet dat je minder van je kind houdt, maar dat je weet hoe je een evenwichtige en liefdevolle ouder kunt zijn. Wacht niet tot je kind 18 wordt of naar de universiteit gaat om te doen waar je gepassioneerd over bent, want het kan te laat zijn.

Ben je het eens met deze eenvoudige adviezen? Welke zou je nog meer geven aan iemand die de vlam van zijn of haar huwelijk levend wil houden? Schrijf ze in de reacties!

Advertisement