Moeder weigert het klassieke verjaardagsfeestje voor haar kinderen te organiseren: “ik ben er niet meer toe bereid”

Janine image
door Janine

18 Mei 2024

Moeder weigert een traditioneel verjaardagsfeestje voor haar kinderen te organiseren
Advertisement

Kinderen zijn alles voor een ouder en daar bestaat geen twijfel over. Het is daarom duidelijk dat hun welzijn altijd op de eerste plaats komt, net zoals het is om gelukkig te zijn ter gelegenheid van hun geboortedag, oftewel hun verjaardag.

Een bijzondere dag voor bijzondere wezens: het is al jaren traditie om voor het betreffende kind een feestje te organiseren. Vervolgens nodigen we zoveel mogelijk vrienden uit en bereiden we allerlei soorten lekkernijen voor. Niet voor de moeder in dit verhaal: zij besloot hier een “einde” aan te maken.

Advertisement

“Nooit geen conventionele verjaardagsfeestjes meer”

Freepik - Not the actual photo

Anna Tyzac is een moeder die van plan is buiten de gebaande paden te treden: voor haar geen luidruchtige en dure verjaardagsfeestjes meer. Stel je een groot aantal schreeuwende, onvermoeibare kinderen voor - meestal overladen met zoetigheden - die letterlijk overal heen en weer rennen. Dit alles vergt aanzienlijke kosten, zowel in termen van energie als geld.

Een klas kleine kinderen kan gemakkelijk uit 30 kinderen bestaan ​​en dus moet je voor iedereen zorgen door ze te eten te geven en ze ook iets te doen te geven om ze te vermaken: het is niet ongewoon om iemand te betalen voor het vermaak van het hele evenement en voor de locatie waar het feestje gehouden wordt.

Behoorlijk veel geld volgens Anna, die na de laatste ervaring die ze had gehad, besloot te veranderen en koos voor oplossingen die nu als "uit de mode" worden beschouwd.

Advertisement

De alternatieve beslissing van Anna

Freepik

“De dagen dat je de taart met je eigen handen klaarmaakte, lekkernijen bakte voor een paar gasten en een dag die je vooral met je gezin doorbracht, zijn voorbij”, zegt de vrouw tegen iNews. "Bij het laatste verjaardagsfeestje dat ik organiseerde was een dure replica van een indoor klimmuur inbegrepen, een ervaring waarvan ik besefte dat mijn zoon dit niet eens zo op prijs stelde; het leidde te veel af", voegde ze eraan toe.

Dus voor de 10e verjaardag van haar tweede zoon bedacht Anna een veel eenvoudigere manier om de jongen te vieren: ze bood de jongen en zijn grootouders een lunch aan en nam vervolgens iedereen mee om te gaan zwemmen! Tot grote verbazing van de moeder bekende de jongen haar dat het veruit zijn favoriete verjaardag was geweest!

Ook een ander feest bleek een groot succes: ze bracht een van haar kinderen mee om het alleen met zijn beste vrienden (en niet met al zijn klasgenoten) te vieren door samen pizza te gaan eten. Het resultaat? Ze hadden veel plezier!

Daarom is het volgens Anna niet nodig om grote sommen geld uit te geven aan cadeaus en feestjes: wat veel belangrijker lijkt te zijn, zijn weinig, maar leuke mensen en een activiteit waarbij ze zoveel mogelijk betrokken zijn! Wat denk jij ervan?

Advertisement