Hij verliest zijn huis en kan geen reden vinden om te leven: vreemden halen $60.000 voor hem op

Janine

03 December 2022

Hij verliest zijn huis en kan geen reden vinden om te leven: vreemden halen $60.000 voor hem op
Advertisement

Het leven confronteert ons vaak met ontelbare moeilijkheden die we dag in dag uit zelfs met moeite tegemoet treden in de hoop op "betere tijden". De meeste mensen verliezen gelukkig de hoop niet, zelfs niet als het bijzonder moeilijk wordt. Helaas zijn er echter allerlei situaties en soms lijken de obstakels echt onoverkomelijk. De hoofdrolspeler van dit verhaal leefde in economische omstandigheden op de grens van overleven en was doodsbang om dakloos te worden; met niets meer om elke dag voor wakker te worden, wenste de man dat het voorbij was. Gelukkig kwam er, zodra zijn situatie bekend werd gemaakt, meteen een keten van solidariteit op gang.

via GoFund Me

Advertisement
Gofund Me

Gofund Me

Amir Farsoud is een Canadees staatsburger die al een tijdje geen zin meer heeft om wakker te worden en aan zijn dag te beginnen. De grootste zorg voor hem hield verband met het economische aspect, aangezien zijn financiële omstandigheden op zijn zachtst gezegd onstabiel waren: op sommige dagen had de man maar $7 om voedsel te kunnen kopen. De resterende overheidsbetalingen, waarop hij vertrouwde, gingen naar huisvesting. Op een dag hoorde Farsoud echter dat de flat die hij deelde met twee huisgenoten te koop stond - het nieuws maakte hem zo van streek dat hij overwoog zijn toevlucht te nemen tot het programma voor hulp bij zelfdoding dat door de Canadese regering werd aangeboden. Natuurlijk kan niet iedereen een aanvraag indienen, de richtlijnen zijn uiterst strikt: iedereen die een aanvraag indient, moet ouder zijn dan 18 en "mentaal bekwaam", geschikt zijn om gebruik te maken van het Canadese gezondheidszorgsysteem, een "ernstige en onherstelbare medische aandoening" hebben, een vrijwillig verzoek indienen om het systeem te gebruiken en geïnformeerde toestemming geven.

De heer Farsoud zou in aanmerking komen voor het programma vanwege zijn zeer pijnlijke en ongeneeslijke rugpijn, maar dat is niet de reden waarom hij bedacht een aanvraag in te dienen. Farsoud zag geen toekomst meer voor zich en kon de gedachte om dakloos te worden niet verdragen.

Gelukkig werd Farsoud niet alleen gelaten in deze dramatische kwestie: nadat zijn verhaal uit lokale bronnen was vernomen, werd er een anonieme inzamelingsactie opgezet op GoFund Me, waar veel mensen aan meededen. Vrienden, kennissen en volslagen vreemden hebben gedoneerd om Farsoud te laten leven en hebben maar liefst $60.000 voor hem ingezameld. Farsoud was overweldigd door de vrijgevigheid van degenen die hem niet eens kenden en veranderde gelukkig van gedachten om zijn toevlucht te nemen tot hulp bij zelfdoding.

"Dankzij jullie ongelooflijke vriendelijkheid en steun, evenals die van anderen die me helpen een huisvestingsoplossing voor de lange termijn te vinden, heb ik een tweede kans op leven gekregen", zei hij.

We zijn ons ervan bewust dat moeilijke situaties zoals die van Farsoud vaker voorkomen, maar we zijn nog steeds erg blij te weten dat hij vandaag nog leeft. Een gebaar van solidariteit kan het verschil maken.

Advertisement