"Beter een vrijgezellenleven vol kwaliteit dan een vreselijk huwelijk"

Janine

25 December 2022

Advertisement

Het gezin is een natuurlijke samenleving gebaseerd op het huwelijk, maar het is ook waar dat tegenwoordig niet iedereen zo'n verlangen heeft om zich te binden aan een relatie en vooral om te trouwen. Steeds meer mensen kiezen voor de weg van de eenzaamheid: single blijven is zo slecht nog niet, althans dat zeggen sommigen. Of het nu een persoonlijke keuze is of gedwongen, voor het geval je je "soulmate" niet kunt vinden, zijn we het erover eens dat je niet koste van alles moet trouwen. Gelukkig zijn de tijden dat vrouwen uitsluitend afhankelijk waren van mannen, zowel economisch als emotioneel, allang voorbij en kunnen ze daardoor vrijere en bewustere keuzes maken. De vrouw in dit verhaal weet het heel goed en heeft er geen probleem mee om het toe te geven.

via bilibili

Advertisement

bilibili

Een Chinese vrouw heeft een video geplaatst waarin ze trots pronkt met haar vrijgezelle leven. Er is niets bijzonders aan wat ze dagelijks doet, maar het geeft zeker meer voldoening dan de rest van haar leven doorbrengen met iemand die ze niet kan uitstaan. Dit is de stelling, die we alleen maar kunnen toejuichen, van deze vrouw die ervoor heeft gekozen niet te trouwen en als een onafhankelijke en vrije vrouw te leven. Zoals ze zelf zegt, "als je met de verkeerde persoon trouwt, zal het leven verschrikkelijk zijn".

"Ik denk dat vrouwen tegenwoordig niet meer in het tijdperk leven waarin ze afhankelijk zijn van mannen en het huwelijk, dus ik heb mijn eigen manier van leven gevonden. Als je samenwoont met iemand die je afstoot alleen al door ernaar te kijken, denk je dan dat het heel anders is dan leven in een gevangenis?" - zijn de harde woorden van de Chinese vrouw.

bilibili

Kortom, het is beter om single te leven dan "in de gevangenis" met iemand die we niet kunnen verdragen, nietwaar? Je hoeft niet met iemand te trouwen om een ​​gelukkig en bevredigend leven te hebben:

"Ik denk dat we de dagen voorbij zijn dat het leven van een vrouw draaide om trouwen met een man, hem te eten geven en er mooi uitzien", concludeerde de 36-jarige.

Er zijn mensen die ervoor kiezen om geen kinderen te krijgen, maar er zijn er ook die ervoor kiezen om alleenstaand te blijven en te genieten van elk moment van vrijheid in hun dagelijks leven. Welke keuze heb jij gemaakt of denk je te maken? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement