"Ik verstop me als ik mijn zoon van school ga halen om niet met andere moeders te praten"

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

"Ik verstop me als ik mijn zoon van school ga halen om niet met andere moeders te praten"
Advertisement

Het krijgen van een kind brengt niet alleen veranderingen in huis met zich mee, maar er zijn veel nieuwe situaties waarin moeders en vaders moeten zien om te gaan. De voorbeelden kunnen talrijk zijn: van verjaardagsfeestjes voor vrienden, tot sportevenementen, tot school. Dit is vooral de plek waar volwassenen elkaar misschien het meest ontmoeten en de mogelijkheid hebben om met elkaar om te gaan.

Er zijn er die zich op hun gemak voelen in de dialoog met onbekende mensen of met wie men weinig vertrouwen heeft, en er zijn er die dergelijke omstandigheden gewoon niet kunnen tolereren, dus zullen ze proberen ze zo mogelijk te vermijden. Deze moeder weet er alles van, die in een video op haar Tik Tok-pagina bekende wat ze doet om het obstakel te omzeilen.

via @nelleecila/Tik Tok

Advertisement
@nelleecila/Tik Tok

@nelleecila/Tik Tok

De jonge moeder die in Noord-Londen, Verenigd Koninkrijk, woont, is bekend onder de naam @nelleecila en vertelde in een korte clip dat ze het niet leuk vindt om met andere moeders te praten buiten de school van haar zoon. Er zijn veel vrouwen, maar ook veel mannen, die graag een moment van afleiding nemen en een praatje maken met andere ouders terwijl ze wachten tot de kinderen naar buiten komen, aan de andere kant zijn er mensen die niet van deze gewoonte houden en proberen het op alle mogelijke manieren te vermijden.

"Het spijt me, maar je zult me ​​nooit zien praten met andere moeders. Ik ben niet zo’n type" - met deze woorden stelt de vrouw zichzelf voor aan de gebruikers en introduceert ze het onderwerp dat ze in de video gaat uitleggen. In plaats van voor de school te gaan staan ​​wachten tot de kinderen uitkomen en een paar woorden te wisselen, blijft ze "verstopt" in de auto zitten en komt ze pas naar buiten als de bel gaat.

Op dat moment gaat ze regelrecht naar de ingang, haalt haar zoon op en stapt weer in de auto zonder een woord te wisselen met de andere ouders. "Ik ben zeker niet de enige die dit doet" - beweerde ze. In feite waren de reacties op de video talrijk en velen beweerden precies hetzelfde te doen.

Advertisement
@nelleecila/Tik Tok

@nelleecila/Tik Tok

"Ik begrijp niet wat ze elkaar elke dag te zeggen hebben" - merkte een persoon op. Een ander voegde eraan toe: "Ik ben net als jij, ik probeer iedereen te vermijden en geen vrienden te maken"; en nogmaals: "Soms beoordelen ze me omdat ik niet sta te kletsen”.

Er zijn echter mensen die daar anders over denken, met het argument dat dit soort situaties kinderen ook helpt om vrienden te maken of dat het hen in ieder geval serener zou maken als ze weten dat hun vader of moeder met de ouders van hun vriendje praat. “Het is een klein offer, zodat mijn zoon kan worden uitgenodigd voor feestjes", zegt een gebruiker. Iedereen is immers vrij om een ​​persoonlijke keuze te maken en als ze er geen zin in hebben, kunnen ze besluiten om het te vermijden, en het zou niet bezwaarlijk moeten zijn.

Wat denk jij ervan?

Advertisement