Ze toont trots de foto's van haar bescheiden huis: “Armoede betekent geen viezigheid”

Janine image
door Janine

12 Februari 2023

Ze toont trots de foto's van haar bescheiden huis: “Armoede betekent geen viezigheid”
Advertisement

Een dak boven je hoofd kunnen hebben is niet langer een vanzelfsprekend doel: in diverse landen is het door te hoge kosten bijna onmogelijk geworden om een ​​huis te bezitten, daarom is het altijd mooi om om zelfs de kleinste behaalde resultaten voor dit doel te vieren. Het maakt niet uit hoe groot of luxueus een huis is, het belangrijkste is om er een te hebben die je hebt bemachtigd met eerlijkheid en opofferingen, en hiermee tevreden te zijn. De hoofdpersoon van dit verhaal deelde foto's van haar bescheiden huisje op sociale netwerken. Hoewel het geen goed afgewerkt huis is zoals alle andere, hebben gebruikers de bescheidenheid enorm gewaardeerd.

via Twitter / Abiodun Ford

Advertisement
Twitter / Abiodun Ford

Twitter / Abiodun Ford

De jonge vrouw, die is geïdentificeerd als Abiodun Ford, plaatste enkele foto's van haar huis op Twitter en merkte in het bijschrift op dat "armoede geen viezigheid betekent". Een eenvoudige en directe zin, die iedereen een grote levensles en nederigheid bijbrengt en die juist daarom door gebruikers enorm wordt gewaardeerd. Het huis van de vrouw is, zoals op de foto's te zien is, een heel eenvoudig huis, met een rustieke uitstraling, aangezien de buitenkant van het huis nog niet af is; toch is het interieur van het huis zorgvuldig ingericht en netjes, meer nog dan sommige statige huizen.

Er zijn ook gebruikers geweest die het niet helemaal eens waren met de verklaring van de vrouw, met het argument dat het romantiseren van armoede geen goed idee is.

Advertisement
Twitter / Abiodun Ford

Twitter / Abiodun Ford

Hoewel het huis eigenlijk een beetje armoedig is om te zien, valt binnen meteen op dat het niveau van netheid erg hoog is: er lijkt niets misplaatst te zijn, nog geen haar op de vloer. Alles is ingericht naar eigen smaak en naar eigen mogelijkheden en er lijkt niets te ontbreken, er zijn bamboe meubelen en andere decoraties, er is zelfs een televisie. Buiten is er bovendien een binnenplaats met een moestuin, waar ook hier alles perfect op elkaar is afgestemd en opgeruimd.

De vrouw is zich ervan bewust dat ze in goede financiële omstandigheden leeft, maar ze weet ook heel goed dat geld haar als persoon niet definieert. Armoede gaat alleen over de staat van iemands financiën en niets anders. Sterker nog, het zijn meestal degenen die het minst in het leven hebben die het rijkst zijn aan waarden: vind je ook niet?

Advertisement