Vrouw legt uit waarom ze geen moeder wil worden: “we moeten ons niet schamen voor onze keuzes”

Janine image
door Janine

29 April 2023

Vrouw legt uit waarom ze geen moeder wil worden: “we moeten ons niet schamen voor onze keuzes”
Advertisement

De laatste tijd besluiten steeds meer mensen om geen ouders te worden, en hoewel de beslissing om al dan niet kinderen te krijgen persoonlijk is, worden degenen die voor deze keuze kiezen vaak gemakkelijk beoordeeld door de mensen om hen heen. Een vrouw die ervoor heeft gekozen om geen kinderen te krijgen, heeft daarom een ​​video gedeeld op sociale media waarin ze vertelt over haar levenskeuze.

In haar post besloot de vrouw - die zichzelf Gvizzle noemt - te reageren op de video van een andere gebruiker die kinderloze vrouwen van boven de 40 vraagt ​​om te praten over hun levensbeslissing en of ze er ooit spijt van hebben gehad.

via Headtopics

Advertisement
Instagram - @gvizzle_74

Instagram - @gvizzle_74

"Ik heb mijn hele leven geweten dat ik geen kinderen zou krijgen. Het was geen beslissing die ik als volwassene nam, het is iets wat ik altijd heb geweten. Vanaf het moment dat ik een tiener was tot vandaag, hebben mensen me in moeilijkheden gebracht omdat ik geen kinderen wilde en geen kinderen kreeg. Ze zeiden altijd dat ik er spijt van zou krijgen en nu vragen ze me af en toe of dat zo is”, zei Gvizzle.

"Het is frustrerend dat mensen denken dat ze ons beter kennen dan dat ze zichzelf kennen. Dat ze ons durven te vertellen hoe het voelt of wat we denken. Dat ze ons hun wensen, meningen en idealen proberen op te dringen zonder zich druk te maken over wat wij willen", voegde ze eraan toe.

Advertisement

Haar post is meer dan 4 miljoen keer bekeken en heeft 24.000 reacties gekregen. De meeste berichten waren positief: veel meisjes voelden zich opgelucht door haar betoog en oudere vrouwen waren het eens met haar uitspraken. "Ik denk dat mijn reactie de aandacht heeft getrokken van mensen aan wie dezelfde dingen zijn verteld. Ik denk dat jonge mensen deze oordelen net beginnen te horen, dus misschien voelden ze zich gerustgesteld door de video", merkte ze op.

"Ik wil mensen bereiken die geen kinderen willen en hen vertellen dat er niets mis met ons is. We zijn niet egoïstisch, we zijn niet alleen en zullen niet alleen zijn, we missen niets omdat we niet iets kunnen verliezen dat we niet willen, en het is oké om geen kinderen te willen”, concludeerde ze.

Ben je het eens met haar uitspraken of vind je het krijgen van een kind absoluut het mooiste in het leven en moet je dat niet opgeven?

Advertisement