Moeiteloos Tuinieren Met Deze 11 Originele Trucs Die Nog Van Pas Kunnen Komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeiteloos Tuinieren Met Deze 11 Originele…
Leche frita (gebakken melk): een simpel en traditioneel recept waarbij je je vingers zult aflikken! Maak Heerlijke Scones Met Maar 3 Ingrediënten, Hiervan Blijf Je Maar Smullen

Moeiteloos Tuinieren Met Deze 11 Originele Trucs Die Nog Van Pas Kunnen Komen

24 Oktober 2016 • Door Skip
8.959
Advertisement

Wie zich bezighoudt met tuinieren, weet wat voor een positieve psychologische effecten er te behalen zijn door dit te doen.Het werkt ontspannend, verbetert je humeur en kan je zelfs helpen om van je verslaving af te komen doordat je er voldoening uit haalt. Om je groene vingers te kweken heb je geen tuin nodig, een balkon hebben is al genoeg. Hoe dan ook, jullie hebben geen excuses meer om niet minder voor je groene hoekje te zorgen, hoe groot of klein die ook is.

Hier zijn een aantal tips en trucs die nog handig van pas zullen komen als jullie je gereedschappen ter hand hebben genomen!


1. Om zaden en planten op perfecte afstand van elkaar te planten, help jezelf door een bakblik voor muffins te gebruiken. Druk de vorm in de aarde om een raster te maken.

2. Om een looppad af te bakenen en de planten die erlangs staan te beschermen, plaats flessen, wanneer mogelijk allemaal van hetzelfde glas.

Advertisement

3. Gebruik een vergiet als een hangend plantenrek. Gebrui de gaten om er de kettingen aan vast te maken waarmee het in de lucht hangt.

4. In plaats van oude theelepels weg te gooien, sla je ze met een hamer om ze plat te maken...

Je kunt ze versieren door de naam van de plant die in de pot zit erop te schrijven. Het is niet alleen een geheugensteuntje, het geeft ook een meer opgeruimde aanzicht in de tuin.

Advertisement

Als alternatief kan je ook plastic bekers gebruiken.

5. Haal met behulp van een blikopener de bovenkant van een blikje af.

Advertisement

Verf 't met spuitverf...

Gebruik ze om aromatische plantjes in te doen en plak labels met de naam van de planet erop.

Advertisement

6. Gebruik lege wijnflessen om planten water te geven. Vul ze met water en zet ze omgekeerd in de aarde. Het is een prima oplossing wanneer je niet in staat bent om de planten water te geven.

7. Laat je fantasie de vrij loop om je tuin mooier te maken. Kijk eens hoe deze gootsteen ook prima dienst blijkt te doen als plantenbak

8. Om konijnen en andere dieren weg te houden van planten die ze zouden willen eten, plaats je plastic vorkjes in de aarde. De dieren zullen er bang voor zijn en er weg bij blijven.

9. Verspreid over de aarde bananenschillen, als ze beginnen te rotten komt er calcium magnesium en vele andere voedingsstoffen vrij.

Datzelfde geldt voor gemalen koffie die je gebruikt hebt. Verspreid het in de buurt van de planten juist bij die planten die van een zurige aarde houden aangezien het als natuurlijke mest werkt.

Als je bodem arm is aan calcium, of een bepaalde plant vraagt daarom, spoel dan eierschalen af, laat ze drie dagen drogen en stop ze vervolgens in de grond.

10. Een vergiet bedekt met koffiefilters is een ideale oplossing om vocht tegen te houden.

11. Door gebruik te maken van dit geweldigeidee, kan degene die zelfs een klein balkon heeft zichzelf een paar minuten rust gunnen in een groene hoekje

Klik op de link onder het plaatje om het hele doe-het-zelf-project te bekijken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt