9 Manieren Waarop Je Wattenbollen Kunt Gebruiken Op Een Manier Waar Je Zelf Nooit Aan Zou Hebben Gedacht - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 Manieren Waarop Je Wattenbollen Kunt…
Pumpkin Spice Latte: bij dit Starbucks recept zul je letterlijk je vingers aflikken! Ben je bang voor bloedprikken? Met deze nieuwe technologie hoeft dat niet meer!

9 Manieren Waarop Je Wattenbollen Kunt Gebruiken Op Een Manier Waar Je Zelf Nooit Aan Zou Hebben Gedacht

Door Skip Tromp de Haas
13.001
Advertisement

Wattenbolletjes zijn een schoonmaakhulp die nooit ontbreekt in het badkamerkastje. Of je ze nou gebruikt voor het schoonmaken van kleine wondjes of voor het verwijderen van make-up na een lange dag, hun absorptievermogen is altijd erg handig.

Deze eigenschap kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, die niet in directe zin te maken hebben met schoonmaken. Had je bijvoorbeeld ooit gedacht dat je ooit vuur kon maken met een wattenbolletje? Laten we deze en andere gebruiksmogelijkheden eens onder de loep nemen 

1. Achterhalen of een opperlak is beschilderd met vernis op olie of waterbasis

Wanneer je een oppervlakte gaat schilderen, is het belangrijk om zeker te weten of de laatste laag bestaat een vernislaag op olie- of waterbasis (latex). Om er zeker van te zijn dat de verf maximaal en langdurig hecht, is het aan te raden om altijd een laag te bedekken met een vernis van hetzelfde type. Om het te controleren hoef je alleen maar een watje in alcohol te dopen en dit over het oppervlak te wrijven. Als de vernis blijft plakken aan het watje, dan heb je met een vernislaag op waterbasis van doen. 

Advertisement

2. Voorkomen dat je gezichtspoeder breekt onderweg

Als je op een avontuurlijke vakantie gaat maar niet zonder je make-up wil zitten (je weet maar nooit wat er allemaal kan gebeuren...), leg dan wattenschijfjes in de doosjes. Zo kan je bijvoorbeeld voorkomen dat gezichtspoeder in stukken breekt.

3. Nagellakremover op reis meenemen

We blijven nog even in het reisthema. Met deze truc hoef je geen nagellakremover mee te nemen. Doe wattenbolletjes in een pillendoosje of filmrolkokertje en giet dit vol nagellakremover en doe de deksel erop, altijd klaar voor direct gebruik.

4. Kastverfrisser

Je kan heel gemakkelijk een wattenbollen omtoveren in een ruimteverfrisser. Doe er wat geurige olie bij en doe het in een zakje van doorlaatbare stof en hang dit ergens in een hoekje van een kast of leg het op een plank. Voilà!

5. Zaadjes van elk soort plant laten groeien

Zoals je wel geleerd hebt op school, is katoen uitermate geschikt voor het wortel laten schieten van elk soort zaadje. De absorberende eigenschap van het watje stelt je in staat om de vochtbalans te beheersen, waarmee je een perfecte omgeving maakt waar zaadjes kunnen ontkiemen. Daarna moet je ze wel overbrengen naar potgrond natuurlijk.

6. Nare luchtjes verwijderen... met de stofzuiger!

foto: yldist.com

Wat vinden jullie van het idee om je huis lekker te laten ruiken terwijl je schoonmaakt? Als je een stofzuiger hebt die een zak heeft, leg hier dan een wattenbol gedrenkt in etherische olie. Terwijl je stofzuigt zal de geur die uit de stofzuiger komt het effect van frisheid versterken. 

7. Schimmel verwijderen

Schimmel zal op ongenadige wijze ontstaan op de meest verborgen plekjes in vochtige omgevingen. Om het te verwijderen drenk je de watjes in bleek en leg deze dan op de beschimmelde plek voor een nacht. 's Ochtends haal je de schimmel gemakkelijk weg.

8. Zaden laten ontkiemen op eigenzinnige manier

foto: dadlogic.net

Dit is een leuk idee dat je samen met kinderen kunt uitvoeren. Neem een plastic handschoen (die zien ruimschoots voorhanden bij tankstations) en stop in elk vingeruiteinde een vochtige wattenbol, dan zaadjes en dan nog een vochtige wattenbol. Schrijf op elke vinger (van de handschoen hè) welk zaadje erin zit. Na 3 á 4 dagen zullen ze ontkiemen en kan je ze in de aarde stoppen door in een vinger te knippen!

9. Vuur maken

Als je wilt gaan kamperen en je bent een enthousiaste doehetzelver, dan kan je je eigen magische aanmaakbolletjes voor vuur maken. Doop de wattenbolletjes in vloeibare was... ze branden enkele minuten, lang genoeg om een goed barbecuevuur aan te maken.

In deze video kan je zien hoe je dit allemaal kunt doen!

Tags: TrucjesNuttigIdeeën

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt