Een metselaar vindt een zak vol geld en geeft deze terug aan de eigenaar: hij werd beloond met een vaste baan

Janine image
door Janine

22 Maart 2021

Een metselaar vindt een zak vol geld en geeft deze terug aan de eigenaar: hij werd beloond met een vaste baan
Advertisement

Soms zijn het de eenvoudigste beroepen die ons de grootste voldoening schenken; niet alleen omdat hard werken vroeg of laat altijd wordt beloond, maar ook omdat het de gelegenheid kan zijn voor een levensveranderende gebeurtenis, ten goede. Net als wat er gebeurde met deze 31-jarige Argentijnse metselaar, die, toen hij een huis aan het renoveren was dat eerder was afgebrand, een ontdekking deed die zijn leven voor altijd veranderde...

via Nation

Advertisement
Nation

Nation

De 31-jarige man heet Saul Jimenez, hij woont in Argentinië en om zijn gezin te onderhouden (hij heeft een vrouw en vier kinderen) werkt hij af en toe als niet-professionele metselaar. De renovatie van het plafond van een huis dat eerder in brand had gestaan, was voor hem een ​​kans om het lot van zijn leven ten goede te veranderen, dankzij zijn oordeel en zijn gevoel van grote verantwoordelijkheid.

Advertisement
Nation

Nation

Bij het renoveren van het dak vond Saul tussen het puin een envelop met meer dan 250.000 Argentijnse peso's; een stratosferische som die niemand ooit bij toeval had durven hopen te ontdekken; iedereen zou hebben besloten die ontdekking voor zichzelf te houden en dat geld mee naar huis te nemen om een ​​definitieve wending te maken, maar de 31-jarige metselaar, met een vrouw en vier kinderen om te onderhouden, dacht goed na en maakte uiteindelijk de juiste keuze…

Nation

Nation

Saul Jimenez besloot in feite niet om dat grote bedrag in contanten mee naar huis te nemen, maar dat hij die tas onmiddellijk zou teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, oftewel de voormalige inwoner van het huis dat in brand had gestaan. De man wist dat, aangezien hij geld nodig had, de oude eigenaar van het verwoeste huis dat ook zou hebben, die hier ongetwijfeld 250.000 peso had verstopt om het op ernstige moeilijke momenten te kunnen gebruiken.

Dus uiteindelijk gaf Saul de zak vol geld terug aan de eigenaar, Oscar Alberto Calvo, die zich oprecht ontroerd voelde door het genereuze gebaar van deze bescheiden metselaar die geen moment had getwijfeld om het juiste te doen!

Nation

Nation

Om hem te belonen, besloot Oscar zijn verhaal en zijn gebaar te verspreiden en het de burgemeester van Alvear te vertellen, waar de man woonde en werkte: "Mijn beste vrienden, ik wil dat jullie deze persoon ontmoeten. Zijn naam is Saúl Jiménez, hij vond geld tussen het puin en kwam het zonder aarzelen aan mij teruggeven. De stad Alvear heeft hele goede mensen!"

Toen de burgemeester van Alvear hoorde van Sauls verhaal over vrijgevigheid, beloonde hij zijn eerlijkheid met een vaste baan bij het gemeentelijke ministerie van Openbare Werken. Een aangrijpend verhaal, dat ons weer leert dat eerlijkheid, burgerzin en rechtvaardigheid altijd loont!

Gefeliciteerd, Saul!

Advertisement