Waarom komen sommige koffers eerder op de bagageband dan andere? Laten we erachter komen dankzij een insider

Janine image
door Janine

03 Augustus 2023

Waarom komen sommige koffers eerder op de bagageband dan andere? Laten we erachter komen dankzij een insider
Advertisement

Reizen met het vliegtuig is een gewoonte geworden die door veel mensen wordt gedeeld. Vliegen is een zeer comfortabele manier, voor degenen die niet bang zijn voor dit soort vervoermiddel, om zelfs afgelegen plaatsen in korte tijd te bereiken. Het mooie van de wereld ontdekken, er gemakkelijk kunnen komen en er van dichtbij van kunnen genieten, is een van de mooiste dingen in het leven, als je van reizen houdt. Wanneer je echter het vliegtuig neemt, weten we allemaal dat er regels, tijden en procedures zijn die gerespecteerd moeten worden. We doen het allemaal, maar hoe vaak hebben we onszelf vragen gesteld over sommige aspecten op de luchthaven?

Laten we bijvoorbeeld bagage nemen. Als je alleen handbagage hebt, geen probleem, die neem je mee het vliegtuig in. Als de handbagage echter wat meer weegt, moet het het ruim in. Heb je je bij aankomst ooit afgevraagd waarom sommige koffers veel eerder op de bagageband komen dan andere, misschien ook die van jou?

via euro.eseuro

Advertisement
Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

Een belangrijke vraag die, laten we toegeven, velen van ons hebben, en waar eindelijk iemand de tijd en het verlangen voor heeft gevonden om op te lossen. Een insider, de gebruiker @djsugue heeft een aantal clips op internet geplaatst waarin hij uitlegt waarom er koffers zijn die altijd als eerste naar buiten komen op de bagageband en andere, meestal die van ons, als laatste aankomen, waardoor we waardevolle minuten verspillen op het vliegveld.

Het is geen geheel toevallige gebeurtenis, maar ook deze praktijk op de luchthaven heeft zijn redenen. De insider die zorgt voor het sorteren van aankomende of vertrekkende bagage, geeft aan dat er een procedure is en dat verschillende factoren van invloed zijn op het verschijnen op de bagageband.

Advertisement
Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

Als je het idee had om te denken “als eerste instappen, als eerste ophalen", dan zitten we ernaast. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat dit ook een goede manier is om je spullen te krijgen als je eenmaal bent geland, maar het is niet de enige en vooral niet de belangrijkste.

Degenen die dit geluk hebben, is omdat ze iets meer hebben uitgegeven bij het boeken van het ticket. Passagiers die de beroemde priority kopen, hebben niet alleen het recht om eerder aan boord van het vliegtuig te gaan, om in comfortabelere stoelen te reizen, voor de maatschappijen die het verstrekken, maar ook om hun bagage eerder op te halen dan de anderen.

Vervolgens gaan we, zoals @djsugue uitlegde, over naar de meer delicate koffers, naar de kleinere en vervolgens naar de klassieke en enorme trolleys.

Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

En zo is dit mysterie uitgelegd dat, we zijn er zeker van, ons allemaal minstens één keer in ons leven zal hebben geïntrigeerd. Maak je daarom de volgende keer dat je op reis gaat geen zorgen als je je bagage niet meteen ziet. Het betekent niet dat het verloren is gegaan, wie weet waar, maar denk na over welke formule je hebt gekozen voor je ticket en op welke manier je bent ingestapt.

Wist je al dat er een soortgelijke procedure bestaat voor het uitstappen en ophalen van de koffers? Komt die van jou ook altijd als laatste op de band?

Advertisement