Geen duur speelgoed: een reis is het mooiste geschenk dat je een kind kunt geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geen duur speelgoed: een reis is het…
De Een eekhoorn bezoekt elke dag het huis van een fotograaf: hij creëert elke keer een andere scène en maakt een foto

Geen duur speelgoed: een reis is het mooiste geschenk dat je een kind kunt geven

Door Janine
1.204
Advertisement

De marketingwereld dompelt ons onder in kadoartikelen die bestemd zijn voor de wereld van de kindertijd: dus ligt ons huis al snel bezaaid met speelgoed, die het kind vervolgens - net zo snel - weer zat is om iets anders te willen.

Als spelen essentieel is voor de groei van een kind, zijn de meeste voorwerpen die hij tot zijn beschikking heeft in werkelijkheid overbodig; wat echt belangrijk is voor de ontwikkeling, cognitief en relationeel, is het vermogen om directe ervaringen van de omringende wereld te maken.

Dat is waarom, in plaats van veel geld te besteden aan het kopen van een berg speelgoed, het beter zou zijn om ze te investeren in een reis met het gezin.

foto: pixabay

Een reis stelt je in staat om nieuwe plaatsen en mensen te leren kennen, waardoor je je dagelijkse horizon verandert, en in het algemeen je gewoontes: je zult niet dezelfde uren hebben, je zult niet dezelfde dingen doen, je zult niet in je eigen bed slapen en je zult niet dezelfde mensen tegenkomen - afgezien van onze familieleden. Dit alles is een groot voordeel voor kinderen, die door zich aan veranderingen aan te passen, hun eigen veerkracht ontwikkelen.

Bovendien, terwijl het enthousiasme voor een nieuw spel relatief klein is, wordt in één reis de interesse levend gehouden van begin tot eind, met ups en downs, uiteraard, maar met het vooruitzicht van iets nieuws om de hoek - of het nu een andere plek om te bezoeken is of een onbekend gerecht om uit te proberen.

Dit zijn nieuwe ervaringen die een persoon vormen en karakteriseren, omdat ze voor altijd deel gaan uitmaken van ons cultureel erfgoed - in tegenstelling tot wat er gebeurt met voorwerpen die niet bijdragen aan onze identiteit.

Er moet ook worden benadrukt dat een gedeelde ervaring, zoals gezinsreizen, bijdraagt aan het versterken van de familiebanden en het uitbreiden van de gemeenschappelijke herinneringen en levensverhalen.

Ten slotte maakt reizen iedereen gelukkiger - jong en oud - dus is het echt een geweldig idee voor het volgende geschenk aan je kinderen ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt