Zoon verwijdert moeder van bruiloft: “ze heeft alle grenzen overschreden”

Janine image
door Janine

07 Augustus 2023

Zoon verwijdert moeder van bruiloft: “ze heeft alle grenzen overschreden”
Advertisement

Een langverwacht evenement kan gemakkelijk veranderen in een ervaring die ver onder onze verwachtingen ligt. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak. Wat we in ieder geval altijd hopen, is dat alles goed gaat, in ieder geval bij de belangrijkste gebeurtenissen in ons leven. Zoals het huwelijk.

Een feest gewijd aan blijvende liefde die we graag op de best mogelijke manier willen bekronen: om de wens te laten uitkomen, wordt elk detail ruim van tevoren georganiseerd om onaangename verrassingen op de langverwachte dag te voorkomen. Maar het is één ding om te plannen, maar het is iets heel anders om ideeën en verwachtingen te realiseren...

via Reddit

Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal ontdekte dit, een bruidegom wiens identiteit anoniem is, die de betekenis van het woord "onvoorzien" ontdekte. Maar misschien is in dit geval meer dan alleen een abnormale gebeurtenis. Maar laten we bij het begin beginnen.

De man heeft een "delicaat" verleden, heel ontroerend: hij was al 6 jaar geleden getrouwd en was ongeveer een jaar samen met zijn partner, Helena, tot ze stierf... Een dramatische gebeurtenis die, zoals je je kunt voorstellen, een grote leegte in zijn hart achterliet.

Maar hij was nog vrij jong en enige tijd later ontmoette hij een andere geweldige vrouw, een heel speciaal persoon op wie hij stapelverliefd werd. Zijn leven leek daarom klaar om "de pagina om te slaan" en hij werd weer gelukkig. Maar er was iemand anders die helemaal niet blij was met die nieuwe relatie.

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

Zijn moeder: de vrouw had een zeer hechte band met haar vorige en helaas overleden ex-vrouw, dus ze kon gewoon niet "begrijpen" hoe haar zoon erin was geslaagd om verder te gaan terwijl voor haar de herinnering aan die rouw nog steeds aanwezig was.

Dus toen het tijd was voor het nieuwe stel om te trouwen, was de man in de wolken: hij had zo mogelijk het gevoel dat hij een nog specialere band had gevormd met zijn nieuwe vriendin, en binnenkort echtgenote. Ze was zijn zielsverwant. Maar de moeder bleef het vorige huwelijk (met Helena) vergelijken met het nieuwe en toonde altijd haar teleurstelling. "We waren jonger en minder financieel stabiel: daarom kon mijn tweede huwelijk nu ‘weelderiger' zijn, er waren geen andere redenen", schreef de man op een bekend online forum met de bedoeling zijn bijzondere verhaal toe te lichten.

Zijn moeder had er op aangedrongen dat Helena's ouders ook aan dat feest zouden deelnemen. De zoon vond het echter geen passende keuze en had er niet mee ingestemd om hen uit te nodigen. Op de dag van de bruiloft kwam zijn moeder echter opdagen met de oude schoonfamilie van de man zonder hen te vertellen dat hun aanwezigheid niet werd verwacht. De man had de keuze voor hun uitsluiting gemotiveerd door te zeggen dat hij het verleden wilde vergeten en verder wilde gaan zonder mensen om hem te herinneren aan het leven dat hij nooit meer met zijn vorige vrouw zou kunnen leiden.

Uiteindelijk was de confrontatie met de moeder onvermijdelijk en eindigde toen de zoon de moeder van het hele evenement had "verbannen": ze barstte in tranen uit en smeekte hem om te heroverwegen totdat ze het moest opgeven en vertrekken. Voor wat er gebeurde, nam zijn vader hem slecht op en vandaar de vraag die hij zichzelf stelde: gedroeg hij zich goed of niet in deze bijzondere omstandigheid?

Advertisement