Ouders hebben spijt van de namen die ze hun kinderen hebben gegeven: ze willen hen dwingen die te veranderen

Janine image
door Janine

31 Januari 2024

Ouders hebben spijt van de namen die ze hun kinderen hebben gegeven: ze willen hen dwingen die te veranderen
Advertisement

Het is niet iets waar je vaak aan denkt: je naam. Bij de geboorte krijgen we er een, terwijl we er duidelijk niet voor kunnen kiezen, en die naam zal voor altijd bij ons blijven en naar onze persoon verwijzen.

We raken er onmiddellijk aan gewend om bij een gegeven naam genoemd te worden, dus er zijn geen goede of slechte namen, hoogstens kunnen we zeggen dat er meer gangbare, muzikale, suggestieve en ouderwetse namen zijn, maar onze naam is gewoon onze naam. Drie tieners bevinden zich in een heel merkwaardige situatie: hun ouders zijn van gedachten veranderd over hun naam en proberen hen ervan te overtuigen dat ze die koste wat kost veranderen!

via Reddit

Het verhaal van een van de tieners

Het verhaal van een van de tieners

Freepik - Not the actual photo

Eén van de 3 tieners, een jongen van 15 jaar, vertelt het vreemde verhaal. Overweldigd door wat er gebeurt, besloot hij om hulp te vragen op een forum, maar laten we bij het begin beginnen.

De 15-jarige heet Cove, zijn 16-jarige oudere zus Ocean en zijn 13-jarige broer River: ze hebben allemaal een naam waarvan de betekenis te maken heeft met het element water (inham/baai, oceaan en rivier). “Mijn ouders gaven ons deze bijzondere namen omdat ze iets unieks, iets anders wilden”, vertelde Cove.

"Toen we groter werden, bekenden ze ons dat ze spijt hadden van hun keuzes en verontschuldigden ze zich zelfs bij ons omdat ze ons met die zeer originele namen hadden opgezadeld”, vervolgde de tiener.

Uiteindelijk, een paar maanden na die bekentenis, zeiden de twee volwassenen: "we zouden graag jullie namen willen veranderen... we dachten aan Elizabeth, James en Michael", vertelden ze hen en begonnen hen ervan te overtuigen dat het de meest verstandige keuze was om te doen. De kinderen waren echter helemaal niet dezelfde mening toegedaan!

Advertisement

De adviezen van gebruikers voor de kinderen

De adviezen van gebruikers voor de kinderen

Freepik - Not the actual photo

"We zijn gewend aan onze namen, we vinden ze mooi en we vinden het ook leuk dat ze bijzonder zijn", antwoordde Cove. De ouders gaven echter niet op en bleven de kinderen erop wijzen dat ze er in de toekomst spijt van zouden krijgen: die namen zouden volgens hen helemaal niet mooi zijn als ze ouder werden.

"Als je ouder bent, zul je helemaal niet blij zijn met de naam die je draagt, je zult het moeilijk hebben in het leven!", bleven de vader en moeder van de jongeren volhouden. Ze voerden ook aan dat dit het perfecte moment was om de naamswijziging door te voeren, aangezien geen van hen nog een rijbewijs of andere belangrijke persoonlijke documenten had. Toen de ouders de weigering van alle drie de kinderen zagen, beschuldigden ze de kinderen ervan respectloos jegens hen te zijn, en zeiden ze dat ze hun idee moesten accepteren en op hen moesten vertrouwen.

Dit is wat internetgebruikers ervan vinden: "jullie namen zijn helemaal niet absurd en ik begrijp niet waarom jullie niet op zijn minst de kans hebben gekregen om de nieuwe te kiezen! Ze hebben jullie verteld hoe ze jullie zouden willen noemen en dat is dat: dat is raar”, schreef een gebruiker.

"Het is geheel aan jou om te kiezen of je je naam wel of niet verandert, dus maak je geen zorgen en doe wat je wilt. Bovendien, als je je zorgen maakt voor de toekomst, kun je altijd een tweede naam toevoegen, die je bijvoorbeeld voor werkdoeleinden kunt gebruiken", opperde een ander. Wat vind jij?

Advertisement