Ouders eisen dat het spaargeld van hun 15-jarige dochter wordt gebruikt om de schuld van haar oudere broer af te betalen

Janine image
door Janine

20 Februari 2024

Ouders eisen dat het spaargeld van hun 15-jarige dochter wordt gebruikt om de schuld van haar oudere broer af te betalen
Advertisement

We horen allerlei verhalen: het is moeilijk om daadwerkelijk geraakt te worden door het nieuws. Soms weet een bepaald verhaal echter de diepste snaren van onze ziel te raken. Het kan een ontroerend gebaar zijn of een handeling waarvoor we ons volledig afgestoten voelen.

Wat we je nu gaan vertellen is een nogal bijzonder verhaal met een bittere nasmaak: een jonge hoofdrolspeler, een tiener, moest haar ouders onder ogen zien omdat ze "opgelicht" was.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de 15-jarige

Het verhaal van de 15-jarige

Freepik - Not the actual photo

Het betrokken meisje vertelde zelf over de schokkende gebeurtenis: ze wendde zich tot een forum om haar hart te luchten en wat advies te krijgen van wat meer volwassen gebruikers.

"Ik ben een meisje van 15 en ondanks mijn leeftijd spaar ik al sinds ik heel klein was: elke dollar die ik als kind kreeg voor een huishoudelijk klusje, elk verjaardagscadeau wat uit geld bestond, stortte ik altijd op de gezamenlijke bankrekening van mijn ouders”, verteld het meisje. En ze legt ook uit waar die behoefte om te sparen vandaan komt.

Ze heeft er altijd van gedroomd om lijnpiloot te worden en ze is zich ervan bewust dat de opleiding waarmee ze haar droom kan verwezenlijken erg duur is. “Naast het sparen van het geld dat ik cadeau kreeg, heb ik ook twee baantjes: babysitten en parttime werken in een plaatselijke bar”, voegde de tiener eraan toe.

Toen leidde een roekeloze keuze van haar broer tot een tirade in de familie.

Advertisement

Opmerkingen van gebruikers op het Reddit-forum

Opmerkingen van gebruikers op het Reddit-forum

Peoplecreations/Freepik

De broer van het meisje, 19 jaar oud, gaat naar de universiteit en de ouders van de jongen betalen zijn collegegeld en alle andere kosten in verband met kost en inwoning voor zijn studie. De jongen heeft zich onlangs aan een bank verbonden door een lening van enige betekenis af te sluiten: met dat geld heeft hij een mooie gloednieuwe auto gekocht.

Het probleem is dat hij vervolgens contact opnam met zijn ouders en bekende dat hij geen idee had hoe hij die lening moest terugbetalen... toen de 15-jarige hoorde wat er was gebeurd, ging ze uit vrije wil naar de stad: ze liet het cv van haar broer overal achter in de hoop dat iemand hem een ​​baan zou geven. Maar op de avond van dat nobele gebaar belden haar ouders haar om met haar te praten.

​Ze vertelden haar dat ze van plan waren de schuld van haar broer met haar spaargeld af te betalen. Het meisje maakte hevige ruzie met haar ouders en vertelde hen dat ze dat niet konden maken en dat dit al haar spaargeld voor de toekomst was. Ze zoekt nu advies over wat ze moet doen om te voorkomen dat haar familie een dergelijke actie onderneemt.

"Wat is er met je ouders aan de hand?! Dit is schandalig. Begin het geld dat je gaat verdienen vanaf nu op een veilige plek te verstoppen. Dit is maar een klein probleem, je zult zien dat je verder zult komen dan je familie!”, schreef een gebruiker, "Het probleem komt in veel verhalen voor: als je niet meerderjarig bent, heb je niet de mogelijkheid om je eigen bankrekening te openen. Ouders zijn niet altijd goede mensen en dit zie je wanneer ze geld tegen de wil van de kinderen afnemen: de wet moet veranderen om kinderen beter te beschermen", schreef een andere gebruiker. Wat denk jij ervan?

Advertisement