Raadsel met potloden: verplaats slechts twee potloden om een zo hoog mogelijk getal te maken

Janine image
door Janine

15 Augustus 2023

Raadsel met potloden: verplaats slechts twee potloden om een zo hoog mogelijk getal te maken
Advertisement

Hersenkrakers zijn een bepaald soort spelletje dat ons ertoe aanzet om buiten de gebaande paden te denken: ze testen onze vindingrijkheid en ons inzicht om ons uit te dagen een "onconventionele" oplossing te vinden. In feite is het vaak een kwestie van "verder kijken" om deze intrigerende puzzels op te lossen.

Of het nu een raadsel is, een puzzel, enigma’s willen allemaal dat we nadenken, logica gebruiken en zowel ons brein als onze creativiteit stimuleren. Het mooiste gedeelte ligt in het kunnen “ontcijferen”, kunnen genieten van dat gevoel van persoonlijke voldoening en het vergroten van ons gevoel van eigenwaarde. Ben je klaar om je te concentreren en het maximale te geven in deze uitdaging?

via Eslvault

Uitleg raadsel

Uitleg raadsel

Josethestoryteller/Pixabay

Dit raadsel heeft een zekere complexiteit: er is geen tijdslimiet om het op te lossen. In de betreffende afbeelding zijn precies 12 potloden afgebeeld, kleurpotloden om precies te zijn, die het getal 38 vormen. Het doel is om het hoogste cijfer ooit te krijgen door slechts twee potloden te verplaatsen!

Om te slagen in de lastige onderneming is het noodzakelijk om heel goed na te denken over welke zetten je moet doen: alleen een specifieke en precieze combinatie is de juiste. Vergeet niet om “buiten de gebaande paden” te denken, dit kan de sleutel zijn.

Neem de tijd en doe alle nodige pogingen, maar we geven je een kleine hint: het nummer in kwestie om “samen te stellen" heeft 3 cijfers!

Probeer vanuit dit zeer nuttige advies je best te doen, maar maak je geen zorgen: als je de oplossing niet hebt kunnen vinden, kun je die hieronder zien, uiteraard samen met de relatieve uitleg van het raadsel.

Advertisement

Oplossing raadsel

Oplossing raadsel

Ben je erin geslaagd? Ben je ervan overtuigd dat je het hoogste getal hebt gevonden? Vergelijk dan je resultaat met onze oplossing.

Zoals we suggereerden, was het niet voldoende om twee kleurpotloden te verplaatsen door je te beperken tot het wijzigen van de twee reeds aanwezige cijfers die het getal 38 vormden. In feite was het nodig om een ​​getal te "creëren" om een ​​3-cijferig resultaat te krijgen. Maar wat zijn de stappen die moeten worden gezet en het hoogste cijfer dat ooit is behaald?

Om het hoogste getal te vinden, moeten we nog een getal toevoegen. Om dit te doen, neem je gewoon de horizontale kleurpotloden van de 3, die zich respectievelijk in het midden en onderaan het nummer bevinden, en plaats je ze om een ​​1 samen te stellen.

Op dit punt wordt de 1 zodra deze is verkregen rechts van het getal 8 geplaatst, waardoor de hoogste waarde wordt verkregen: 781. Ben je erin geslaagd dit complexe raadsel op te lossen?

Advertisement