Hersenkraker met lucifers: verplaats een enkele lucifer om de wiskundige bewerking waar te maken

Janine image
door Janine

14 Augustus 2023

Hersenkraker met lucifers: verplaats een enkele lucifer om de wiskundige bewerking waar te maken
Advertisement

Spelen is een van de eerste methoden die kinderen gebruiken om te leren: ze kunnen namelijk veel leren van kleine uitdagingen. Als we opgroeien, hebben we de neiging om verstrikt te raken in een steeds dringender wordende routine die gericht is op het krijgen van materiële goederen en/of sociale status. Misschien verliezen we een beetje dat verlangen en de zorgeloosheid die een eenvoudig spel ons kon geven.

Daarom is het belangrijk om hobby's en passies te cultiveren en vooral jezelf te blijven testen: het is het geheim om "jong van binnen” te blijven. Probeer deze logische puzzel op te lossen en als het je lukt, probeer het dan in slechts 15 seconden te doen, veel succes!

Advertisement

Uitleg raadsel

Uitleg raadsel

In dit type spel wordt je vermogen om snel en logisch te analyseren en te redeneren gestimuleerd (houd er rekening mee dat je maar 15 seconden de tijd hebt). Kijk goed naar de afbeelding en probeer de wiskundige bewerking te maken door slechts één lucifer te verplaatsen.

Slechts één zet om het resultaat correct te laten zijn. Als kleine aanwijzing kunnen we je vertellen dat het raadsel deze keer niet bijzonder ingewikkeld is om op te lossen: je moet gewoon goed kijken naar alle nummers om te begrijpen wat de enige juiste en noodzakelijke verplaatsing is.

Als je er klaar voor bent, begin dan met aftellen met je horloge of een ander middel dat zich hiervoor leent. Klaar? Start!

Advertisement

Oplossing raadsel

Oplossing raadsel

De tijd is om! Als je tot hier bent gekomen, betekent dit dat je nieuwsgierig bent om te weten of het antwoord waarvan je denkt dat het de juiste is, echt juist is, of dat het je niet gelukt is om deze puzzel op te lossen.

In beide gevallen is het prima: je hersenen altijd aan het werk houden met constante uitdagingen is wat onze geest helpt actief en dynamisch te blijven.

Dit is de oplossing van de test: om de rekenkundige bewerking als juist te beschouwen, is het noodzakelijk om de centrale overeenkomst van het getal "9" te verwijderen en deze te gebruiken om het in een "0" te transformeren. Op dit punt zal het zo zijn dat 7 + 0 = 7 is! Lukte het jou om dit raadsel op te lossen?

Advertisement