Logische quiz: vind het getal dat de reeks kan voltooien

Janine image
door Janine

28 Augustus 2023

Logische quiz: vind het getal dat de reeks kan voltooien
Advertisement

Quizzen zijn een leuke en vooral stimulerende manier om jezelf te vermaken door je kennis te testen. We moeten een poging wagen en onze manier van denken uitdagen: soms is het nodig om te weten hoe we “buiten de gebaande paden kunnen gaan”. Of het nu een tv-quiz is, een app op onze smartphone of een bordspel met vrienden, puzzels bieden ons de mogelijkheid om iets nieuws te leren of misschien ons geheugen op te frissen va iets wat we al wisten, maar vergeten zijn in de “donkerste” uithoeken van onze geest.

Elke vraag daagt ons uit om goed na te denken, de punten te verwerken en "te verbinden" om tot de oplossing van het raadsel te komen. In dit geval stellen wij je deze vraag: wat is het enige juiste getal dat je op de plaats van het vraagteken kunt zetten?

via Eslvault

Advertisement

Logisch raadsel

Logisch raadsel

In de afbeelding bevindt zich een reeks getallen die groen zijn gemarkeerd op een zwarte achtergrond. Als je naar de foto kijkt, zou je deze reeks dan kunnen voltooien? We zullen je meteen een kleine maar fundamentele aanwijzing geven: hoewel we het over een reeks hebben, betekent dit niet dat deze noodzakelijkerwijs van een wiskundig type is!

Als je goed naar de cijfers kijkt, zul je merken dat het geen reeks is die een wiskundige logica volgt, noch van het stijgende, noch van het afnemende type. In feite hoef je niet verder te gaan met het uitvoeren van vreemde of ingewikkelde algebraïsche/rekenkundige bewerkingen.

Wat hebben alle cijfers gemeen? Zijn het bijvoorbeeld allemaal oneven getallen? Duidelijk niet, aangezien het getal "8" voorop staat. Misschien is het geheim van het oplossen van dit enigma daarom van een heel ander soort. Probeer erover na te denken, maar probeer vooral precies na te denken over wat je ziet.

Advertisement

Aanwijzing raadsel

Aanwijzing raadsel

Pxhere

Ben je erin geslaagd dit bijzondere raadsel tot op de bodem uit te zoeken? Maak je geen zorgen: er is geen tijdslimiet in dit spel, dus neem nog even de tijd. Als je het nog steeds niet hebt gevonden, is hier de volgende aanwijzing.

Hoewel er is gezegd dat het niet nodig is om een som te maken, betekent dit niet dat het niet nuttig – zelfs essentieel – is om te tellen. Onderzoek daarom zorgvuldig de samenstelling van de cijfers: het is geen toeval dat ze in digitaal formaat worden afgebeeld!

Na deze laatste aanwijzing zal het zeker gemakkelijker zijn om te begrijpen wat de juiste interpretatie is om tot de oplossing te komen, maar we staan ​​hoe dan ook op het punt deze aan je te onthullen.

Oplossing test

Oplossing test

Freepik

Juist in de “samenstelling” van digitale nummers ligt de oplossing!

Als je goed kijkt, zul je merken dat elk getal in feite wordt gevormd door een bepaald aantal "streepjes", het getal "8" wordt bijvoorbeeld weergegeven door zeven hiervan. Het spel volgt daarom deze logica en daarom moet je het vorige figuur bekijken om te begrijpen wat het volgende zal zijn.

Laten we proberen duidelijker te zijn: vanaf links hebben we het getal "8" dat, zoals we eerder zeiden, bestaat uit zeven "streepjes", het is geen toeval dat het getal dat volgt een "7" is. De 7 bestaat op zijn beurt uit drie "streepjes" en daarom verschijnt het getal drie erachter. Alles is nu eenvoudiger, nietwaar?

Daarom kon alleen het getal "5" onder het vraagteken worden ingevoegd, aangezien er vijf "streepjes” zijn waaruit het getal vijf bestaat. Heb je de juiste methode begrepen die nodig is om deze quiz op te lossen?

Advertisement