Wat is het grootste getal dat je kunt krijgen door slechts twee lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

24 Juli 2023

Wat is het grootste getal dat je kunt krijgen door slechts twee lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Raadsels vertegenwoordigen echte uitdagingen voor liefhebbers van dit type spel. Er zijn verschillende soorten en ze kunnen sterk variëren in complexiteit. Ze worden al sinds de oudheid gebruikt als een hulpmiddel om vindingrijkheid, creativiteit en het vermogen om problemen op te lossen te ontwikkelen en in de loop van de tijd zijn ze steeds meer verspreid.

Wat we je vandaag willen aanbieden, is een bepaalde "in elkaar passende" puzzel: er is slechts een zeer specifieke combinatie van verplaatsingen die moet worden uitgevoerd om deze correct op te lossen. Het antwoord is daarom uniek en vereist veel grijze massa om uit te werken. Kun jij deze lastige quiz oplossen? Maak je geen zorgen, je krijgt handige tips terwijl je het antwoord probeert te vinden!

Advertisement

Beschrijving raadsel/puzzel

Beschrijving raadsel/puzzel

pexels.com

Stel je dit spel voor alsof het een puzzel is die moet worden voltooid, omdat de aard ervan eigenlijk erg lijkt op een spel waarin de elementen perfect moeten passen.

In dit geval heb je precies 18 lucifers tot je beschikking die zo zijn gerangschikt dat ze visueel het numerieke cijfer "508" vormen. Dit zijn de regels: je hebt slechts en exclusief twee "zetten" tot je beschikking om het grootst mogelijke getal te kunnen behalen. Probeer de lucifers te verplaatsen, op te tellen, af te trekken, zodat nieuwe nummers vorm kunnen krijgen door de vorige te vervangen. Een praktisch voorbeeld?

Door de lucifer precies in het midden van de 0 in het getal 508 te verplaatsen en deze toe te voegen aan het nummer 5, zou gemakkelijk het getal 900 kunnen worden verkregen Denk er eens over na, neem even de tijd en probeer een paar pogingen te doen.

Advertisement

Aanwijzing

Aanwijzing

Ben je je hersens aan het kraken en ben je er nu van overtuigd dat je er dichtbij bent of dat je zelfs de oplossing hebt gevonden? Goed gedaan, we willen je toch een kleine hint geven die doorslaggevend kan zijn bij het geven van het juiste antwoord!

Je hebt vast verschillende pogingen gedaan (vergeet niet dat je maar 2 stokjes kunt verplaatsen) en daarom is hier een waardevolle aanwijzing om je te belonen voor je inspanningen: het juiste getal bestaat uit 5 cijfers!

Ja je leest het goed, dat zijn twee cijfers meer dan het startnummer. Denk eens na over deze onmisbare aanwijzing: het zal zeker een verschil maken bij het oplossen van de puzzel.

Logische oplossing van het spel

Logische oplossing van het spel

Ben je klaar om het antwoord te weten? Heb je alle nodige pogingen gedaan? Het verkrijgen van 5 cijfers is de sleutel tot het geven van het enige juiste antwoord.

Het hoogste getal dat kan worden gevormd is 81151. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de "0" van 508 om te zetten in twee "1" door er twee lucifers uit te verwijderen, de bovenste en die aan de basis van het betreffende nummer.

Door dit te doen, door de twee lucifers van de "0" te verwijderen, krijg je twee "1"-nummers van de laatste en heb je bovengenoemde lucifers beschikbaar om te kunnen verplaatsen zoals je wilt.

Op dit punt is er niets anders te doen dan de twee stokjes op het cijfer "5" te plaatsen, zodat deze toevoeging er een "8" van maakt. Slechts twee lucifers verplaatst, maximum aantal bereikt. Ben je geslaagd in de moeilijke onderneming?

Advertisement