Dit zijn de 5 dingen die je nooit op de luchthaven zou moeten kopen: waarom niet?

Janine image
door Janine

11 September 2023

Dit zijn de 5 dingen die je nooit op de luchthaven zou moeten kopen: waarom niet?
Advertisement

Wanneer je op reis gaat, hoe lang of hoe kort ook, moet je ervoor zorgen dat je niets vergeet. Vooral als je met het vliegtuig vertrekt, is het essentieel om je koffers tijdig te pakken, behalve bij last-minute vluchten, om methodisch te werk te gaan en niets essentieels thuis te laten. Niet alleen omdat het een manier van reizen is waarbij aan veel regels moet worden voldaan, maar ook omdat winkelen op de luchthaven absoluut niet aan te raden is.

Er zijn mensen die zich laten meeslepen door de glinsterende ramen van de luchthaven, maar er zijn goede redenen waarom je bepaalde voorwerpen daar niet zou moeten kopen. Laten we uitzoeken waarom.

Advertisement

Waarom zouden we sommige artikelen absoluut niet op de luchthaven moeten kopen?

Waarom zouden we sommige artikelen absoluut niet op de luchthaven moeten kopen?

Pxfuel

Er zijn veel mensen die hun koffer niet graag lang voor vertrek pakken. Ze wachten tot het laatste moment, met het risico dat je thuis achterlaat wat je nodig hebt voor je vakantie of zakelijk verblijf in het buitenland. Soms merk je echter dat er iets ontbreekt terwijl je nog niet op je bestemming bent aangekomen, maar misschien wel nog op de luchthaven bent. De verleiding om daar iets te kopen ligt dus op de loer. Maar moeten we eraan toegeven? Het zou beter zijn om dit niet te doen, vooral betreft sommige producten.

Laten we samen ontdekken welke vermeden moeten worden en vooral waarom.

Advertisement

Wat je beter niet kunt kopen op de luchthaven...

Wat je beter niet kunt kopen op de luchthaven...

Pxfuel

Het is normaal dat je tijdens het wachten op je vlucht wat lekkers koopt. Misschien moet je een urenlange reis maken en iets eten zou normaal kunnen zijn. Het is echter beter om geen producten te kopen in de belastingvrije winkels op de luchthaven. Hetzelfde geldt voor flessen water.

We weten heel goed hoe strikte reisregels het meenemen van een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen aan boord verbieden. Daarom zijn we allemaal geneigd om mee te nemen wat we nodig hebben zodra we de controles zijn gepasseerd. Dit is niet aan te raden. Het is veel beter om te kiezen voor een lege fles in je bagage die je kunt vullen als dat nodig is.

Wanneer we reizen is het normaal dat we ons comfortabel willen voelen, en nooit eerder zijn nekkussens een onmisbaar element geworden om sereen te reizen, maar vergeet niet om er een te kopen voordat je bij de betreffende gate aankomt. Hetzelfde geldt voor telefoon-, pc- en tabletopladers: vergeet die van jou niet, maar als dit toch gebeurt, koop ze dan niet op de luchthaven. Waarom niet?

De reden waarom ze niet op de luchthaven gekocht moeten worden: laten we eens kijken!

De reden waarom ze niet op de luchthaven gekocht moeten worden: laten we eens kijken!

CAPTAIN RAJU/Wikimedia

Wanneer je op de luchthaven aankomt, misschien om op vakantie te gaan, ben je ontspannen en wil je alleen maar aan leuke dingen denken. Het komt echter voor dat je tijdens de voorbereiding belangrijke en onmisbare dingen voor je verblijf vergeet. Wat dan? Laat je niet verleiden door de prachtige belastingvrije winkels die de verschillende gates met elkaar verbinden, wacht liever tot je op je bestemming aankomt om bepaalde dingen te kopen, of doe het zonder als het mogelijk is.

In het bijzonder moeten, zoals we al zeiden, snacks, water, opladers en nekkussens worden vermeden. De reden ligt vooral in de kosten van deze spullen. Gemak heeft, zoals we goed weten, een hoge prijs. Het is dus beter om eten van thuis mee te nemen om te consumeren tijdens het wachten of tijdens de vlucht, geen flessen water te kopen op de luchthaven, geen nekkussens of technologische voorwerpen aan te schaffen. Dit zijn de artikelen die veruit het meeste kosten en een aanslag zijn op je portemonnee. Het is beter om voorzorgsmaatregelen te nemen in plaats van te veel uit te geven aan producten die minder dan de helft kosten dan de prijs op het vliegveld.

Ook het wisselen van geld is niet aan te raden zodra je op de luchthaven aankomt. De wisselkoersen zijn veel hoger en zijn niet in het voordeel van de reiziger. Door deze tips in de praktijk te brengen, kun je je portemonnee beschermen.

Wat voor soort reiziger ben jij? Houd je van winkelen terwijl je wacht om in te stappen?

Advertisement