Met deze maatregelen blijft je hond gezond wanneer je samen naar het strand gaat

door Skip

01 September 2023

Met deze maatregelen blijft je hond gezond wanneer je samen naar het strand gaat
Advertisement

Wie een trouwe hond als vriend heeft en echt van hem houd die zal er alles aan doem om hem overal mee naartoe te nemen, ook wanneer die op vakantie gaat. Ieder heeft zo zijn eigen soort reis die hij het liefste maakt, maar voor degenen die erg graag naar zee gaan en ook graag hun hond bij zich willen hebben is het goed om te weten dat je dingen kan doen zodat ook hij veilig op het strand kan zijn.

via Bringfido

Advertisement

Adviezen voor een aangenaam en veilig verblijf aan zee met je hond

Adviezen voor een aangenaam en veilig verblijf aan zee met je hond

Hippopx

Wandelen met je hond over het strand is zowel in de winter als zomer een prachtige ervaring. Het is een moment om echt even tot rust te komen, zeker ook voor je hond. Maar je moet er wel voor waken dat er geen vervelende ongelukken gebeuren. Dit kan vooral gebeuren wanneer het warm is wanneer er meer "gevaren" zijn. Je moet bijvoorbeeld altijd kijken naar welke plaats je wilt gaan.

Om ervoor te zorgen dat je hond zich helemaal kan vermaken en dat hij tegelijkertijd geen gevaar loopt, dan is het aan te bevelen om te kiezen voor een strand dat speciaal is ingericht voor honden. Je kunt dan niet alleen onbezorgde momenten beleven, je bent dan ook niet mensen tot last die niet zo van honden houden. Er zijn speciale stranden waar ze naartoe kunnen en waar zij zich zeker zullen vermaken. Bij deze oorden zijn er geen stenen of puntige rotsen en neemt de kans dat honden zich kunnen bezeren, af.

Advertisement

Onderschat de gevolgen niet die er zijn op het strand wanneer het te warm is

Onderschat de gevolgen niet die er zijn op het strand wanneer het te warm is

Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

Het is van belang om ook te bedenken dat honden, net als wij, last van de warmte kunnen hebben als de zon te warm schijnt. Het is dus beter om voor hen een plekje in de schaduw te regelen waar hij uit de zon is en als dit niet lukt kan je ook zonnebrand kopen speciaal voor honden. Anders kan je ook een shirt gebruiken dat als bescherming kan dienen.

Let echter ook op hun pootjes. Zelf hebben ze het misschien niet zo in de gaten, maar het te hete zand kan problemen geven voor hun pootjes. Voorkomen is beter en bescherm honden met bescherming speciaal voor pootjes zodat zij onbezorgd kunnen rennen en wij ook niet voor hun hoeven te vrezen.

Maar wanneer je naar het strand gaat schuilen er ook veel gevaren in de zee, laten we kijken welke dat zijn.

Let op wanneer je hond in het water gaat want er zijn veel gevaren.

Let op wanneer je hond in het water gaat want er zijn veel gevaren.

Pexels

Als je met je hond naar zee wilt gaan zal je er op moeten letten dat hij niet alleen de zee in gaat. Achter zoiets simpels als in zee gaan kunnen echt heel veel gevaren schuil gaan. Je kunt je maar beter voorbereiden en het niet laten gebeuren dat je trouwe beestje alleen op avontuur gaat. Golven onderstromen en vaartuigen die plots kunnen opdoemen, kunnen een groot gevaar vormen voor hem. Beter ben je dus altijd bij hem in de buurt zo kan je ook voorkomen dat hij mogelijk in contact komt met kwallen en kreeften die hem kunnen vergiftigen.

Wat verder ook niet onderschat moet worden is dat hij niet te veel zout water drinkt. Een beetje is niet erg, maar als hij veel ervan inslikt zou hij een vergiftiging kunnen krijgen en kan hij door een teveel aan zout ook uitgedroogd raken. Vergeet niet om altijd een drinkbak mee te nemen dat altijd met zoet water is gevuld. Zo kan hij zijn dorst lessen.

Wat te doen als het dagje naar zee is afgelopen?

Wat te doen als het dagje naar zee is afgelopen?

Melissa Doroquez/Wikimedia - Not the actual photo

Zand heeft ook zijn voordelen (hij kan er lekker in rollen) en ook zijn nadelen. Als hij te veel zand binnenkrijgt kan hij buikkramp krijgen. Daarnaast zouden zandkorels voor vervelende irritatie in neus en ogen kunnen zorgen. Om dit alles te vermijden moet je erop letten dat de hond schoon is.

Als de dag aan het strand eenmaal ten einde is dan is het verstandig om je hond af te spoelen. De opties zijn: douchen op het strand, bij speciale douches, of lekker in bad gaan als jullie teruggaan naar huis of vakantiewoning. Belangrijk is om het zand dat in de vacht is blijven zitten en het zout dat is neergeslagen op zijn lijf te verwijderen, teneinde te voorkomen dat hij vervelende jeuk en nare irritatie krijgt. Kijk vooral goed bij neus en oren; deze moeten perfect schoon zijn zodat de hond daar geen hinder gaat ondervinden.

Doordat je op de hoogte bent van deze suggesties kan je heerlijke momenten samen beleven met je maatje om nooit meer te vergeten. Goeie reis gewenst!

Advertisement