Veel mensen zetten op vakantie een glas op het handvat van de deur: waarom?

Janine image
door Janine

14 Juli 2023

Veel mensen zetten op vakantie een glas op het handvat van de deur: waarom?
Advertisement

Op vakantie gaan is de droom van iedereen, vooral na een lang jaar werken, verplichtingen en dagelijkse klusjes. Een paar dagen vrij nemen om de stekker eruit te halen en alleen aan leuke dingen te denken, is ieders recht, en het enige dat je wilt, is veel ontspanning en zorgeloosheid. Om ervoor te zorgen dat niets de dagen van rust verstoort, is het goed om ze in elk opzicht zo goed mogelijk te organiseren.

Hier zijn wat tips om niet te vergeten de belangrijke dingen te doen zowel voor vertrek als wanneer de gekozen bestemming is bereikt. Laten we eens kijken welke.

via Brightside

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Wat de gekozen bestemming ook is, het is noodzakelijk om wat basisinformatie te hebben om een ​​sereen en mogelijk probleemloos verblijf door te brengen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke taal men er spreekt, welke valuta wordt gebruikt en welke persoonlijke documenten nodig zijn om in een bepaald land te kunnen verblijven. Als deze zaken eenmaal zijn geregeld, kun je enkele trucjes bedenken voor je eigen veiligheid en die van je spullen wanneer ze op hun bestemming aankomen.

1. Download alle applicaties die je nodig hebt naar je telefoon, vooral degene die zonder internetverbinding werken. Het kan voorkomen dat je geen wifi of telefoonnetwerk tot je beschikking hebt om te navigeren.

2. Maak een fotokopie van je documenten en bewaar deze altijd in je e-mail, zodat je ze bij verlies gemakkelijker kunt terugvinden en een kopie kunt aanvragen.

3. Stop een nep-portemonnee in je tas om zakkenrollers voor de gek te houden die zich mogelijk in het openbaar vervoer of elders bevinden.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

4. Zorg er bij aankomst in het hotel voor dat je kamer zich minimaal op de tweede verdieping bevindt: kamers op de begane grond of eerste verdieping zijn kwetsbaarder en kwaadwillenden kunnen gemakkelijk inbreken.

5. Geef je persoonsgegevens zo discreet mogelijk door aan het personeel, zodat nieuwsgierige oren niet meeluisteren en belangrijke informatie niet begrijpen.

6. Wanneer je de kamer verlaat, vergeet dan niet om het kijkgat in de deur af te dekken. Als je het onbedekt aantreft, waarschuw dan onmiddellijk de hotelbeveiliging.

7. Berg nooit je eigendommen op in de hotelkluis: dat is de eerste plaats waar een dief zou kijken. Vraag in plaats daarvan het personeel om je bezittingen elders op te slaan, of neem geen kostbare voorwerpen of dure kleding mee op vakantie als dat niet nodig is.

8. Als je in je kamer bent en wilt rusten, zet dan een glas op de deurklink: als iemand zonder je medeweten probeert binnen te komen, zal het vallen en geluid maken, waardoor je wakker wordt.

9. Als je de kamer moet verlaten om bestemmingen te bezoeken, plaats dan het bordje "niet storen" op de deur om eventuele dieven in verwarring te brengen en doe alsof je aanwezig bent om ze niet binnen te laten.

10. Denk er ook aan dat als je geld moet opnemen, dit nooit op afgelegen plaatsen doet, pas op dat er niemand in de buurt is en tel nooit bankbiljetten als je nog naast de geldautomaat staat.

Guardachevideo

Guardachevideo

10 reistips die we je aanraden in gedachten te houden voor een rustig verblijf: kende je ze al en heb je ze in praktijk gebracht?

Advertisement