Vrouw vraagt ​​zich af of haar schoonfamilie tijdens de lunch onbeleefd is tegen haar familie

Janine image
door Janine

08 Oktober 2023

Vrouw vraagt ​​zich af of haar schoonfamilie tijdens de lunch onbeleefd is tegen haar familie
Advertisement

Wanneer je een gezin sticht, dat wil zeggen wanneer je samen met iemand anders een kind krijgt, groeit het aantal familieleden. Maar niet alleen van één individu: ook de familieleden van de ander, de zogenaamde schoonfamilie, kunnen integraal onderdeel worden van de kring.

Het is niet ongebruikelijk dat dit tot meningsverschillen en misverstanden leidt die tot min of meer verhitte discussies kunnen leiden. Zoals in het geval van de hoofdpersoon uit dit verhaal: ze nam een ​​bekend forum in vertrouwen om erachter te komen of het gedrag van haar schoonfamilie respectloos was. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Mumsnet

Advertisement

De vrouw luchtte haar hart

De vrouw luchtte haar hart

Freepik - Not the actual photo

De vrouw begon haar presentatie door te onthullen dat ze nooit een bijzondere sympathie voor haar schoonfamilie had gehad. Ze noemde de redenen niet, maar ze gaf duidelijk aan dat ze altijd haar best had gedaan om vriendelijk en aardig tegen hen te zijn. Een van de cruciale punten van dit verhaal ligt in het feit dat zij, haar man en hun kleine kinderen, om hen te bezoeken, een lange autorit van zeven uur moeten maken.

Zodra ze hun bestemming bij hun familieleden bereiken, meestal 's avonds, worden ze goed ontvangen, op één detail na dat misschien onbelangrijk lijkt. Maar niet op de lange termijn. Hoe dan ook, gezien de lange reis komen ze altijd rond etenstijd of net daarvoor aan. De schoonouders koken en zorgen ervoor dat alles klaar staat op tafel bij aankomst.

Dus waar is het probleem, vraag je je misschien af? Dit is precies het punt: ze zetten eten op tafel, maar zonder dat ze er zelf bij gaan zitten. 

Advertisement

Reacties van gebruikers

Reacties van gebruikers

Piotr Arnoldes/Pexels

Om precies te zijn, hebben ze de gewoonte om kort voor de aankomst van het hele gezin te eten en hen zo de opgewarmde etensresten te geven. De vrouw specificeerde dat dit meestal gebeurt, bijna altijd en ongeacht de gelegenheid waarvoor ze elkaar ontmoeten: "Het gebeurde ook met Kerstmis, ook al waren we heel vroeg in de ochtend vertrokken, we kwamen veel eerder aan dan normaal om gewoon mee te eten, en ontdekten dat ze minder dan 30 minuten voordat we aankwamen al hadden gegeten”, vertelde de vrouw en voegde eraan toe dat ze voortdurend updates gaven over de voortgang van hun reis.

Maar het was een andere gebeurtenis die de vrouw woedend maakte: een keer waren ze zo vroeg vertrokken om halverwege de middag aan te kunnen komen - een tijdstip waarvan ze er zeker van waren dat de schoonfamilie nooit al had kunnen eten - maar ook deze keer moesten ze opgewarmd voedsel eten. Alleen. Dus vroeg ze ongeduldig naar de reden voor dergelijk gedrag. Ze kregen te horen dat ze liever eerst aten om te voorkomen dat er te veel mensen aan tafel zaten, dat ze de voorkeur gaven aan gemak. De vrouw wendde zich vervolgens tot het internet om erachter te komen of zij de enige was die het gedrag van haar schoonfamilie echt onbeleefd vond. Ze specificeerde ook dat wanneer zij haar kwamen bezoeken, ze wachtte tot ze allemaal samen konden aten (warm en niet opgewarmd voedsel).

Veel gebruikers reageerden op haar bericht en deelden de teleurstelling die ze voelde: de meesten omschrijven de houding van haar schoonfamilie als “ongemanierd” en onbeschoft. Iemand adviseerde hen om hen niet meer op te zoeken en hooguit haar man en kinderen te laten gaan. Anderen hebben opgemerkt dat het duidelijk is dat hun aanwezigheid niet welkom is en dat ze hen daarom niet moeten bezoeken. Wat vind jij ervan?

Advertisement