Moeder lucht haar hart: "de man van wie ik hou heeft een hekel aan mijn dochter, wat moet ik doen?"

Janine image
door Janine

04 Oktober 2023

Moeder lucht haar hart: "de man van wie ik hou heeft een hekel aan mijn dochter, wat moet ik doen?"
Advertisement

Als je opgroeit en volwassen wordt, kom je misschien een bittere waarheid tegen: niet alle verhalen eindigen met "en ze leefden nog lang en gelukkig". In werkelijkheid is er niets dramatisch aan om verder te gaan met je leven, het belangrijkste is – waarschijnlijk – dat je niet dezelfde fouten maakt die je in het verleden hebt gemaakt.

Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit verhaal bevindt zich in een nogal moeilijke situatie waarvan ze niet weet hoe ze deze moet oplossen: ze vroeg om hulp op een bekend forum om hulp en troost te zoeken. Laten we samen de details bekijken.

via Mumsnet

Advertisement

Een moeilijk meisje

Een moeilijk meisje

bearfotos/Freepik - Not the actual photo

De vrouw in dit verhaal wilde anoniem blijven, maar ze beschreef haar verhaal gedetailleerd: ze heeft twee dochters van 11 en 7 jaar, allebei prachtige meisjes, uit een eerdere relatie. Nu heeft ze een nieuwe partner met wie ze samenwoont en de twee meisjes zijn dus ook aanwezig in haar leven. Ze omschrijft de zevenjarige als uitbundiger, koppiger en grilliger: het is niet altijd gemakkelijk om sommige van haar gedragingen onder controle te houden.

De moeder is van mening dat de beste manier om met haar om te gaan is om effectief met haar te communiceren, in plaats van haar alleen maar verwijten te maken: ze is tenslotte een intelligent meisje dat heel aardig kan zijn als ze dat wil. Haar hele familie is zich terdege bewust van het “temperament” van dit jonge meisje en ze weten hoe ze met haar moeten omgaan.

Nou ja, niet echt haar hele familie: sommigen tolereren haar gewoon niet. En dat is nog niet alles, want een andere gebeurtenis heeft het leven van het stel beïnvloed.

Advertisement

De komst van een nieuw kind

De komst van een nieuw kind

Freepik - Not the actual photo

Haar partner accepteert de manieren van het zevenjarige meisje niet en haar moeder is verbaasd over de reacties van de man op dit punt. De komst van een kind met deze man heeft de ​​kritieke situatie verergerd.

"Hij heeft altijd moeite gehad met de interactie met mijn tweede dochter... een voorbeeld? Toen we een rit van vier uur in de auto maakten, was he meisje zichzelf aan het vermaken met mijn mobiele telefoon en mijn partner kon niet tegen het volume dat uit het apparaat kwam. Uiteindelijk zette hij de radio heel hard aan, en uiteindelijk kregen we een verhitte discussie”, zo vertelde de vrouw.

En nogmaals: toen het kleine meisje op haar "kindergymnastiek" wilde gaan liggen, had haar partner haar bevolen er haar voeten niet op te zetten, wat haar ertoe bracht precies het tegenovergestelde te doen. Maar het ergste gebeurde kort daarna, toen het meisje in de buurt van de wieg van de baby niesde zonder haar handen voor haar mond te houden: "Hij werd helemaal gek, hij begon te tieren en mijn dochter gemeen te noemen, en dit ging maar door, steeds erger, het duurde meer dan een uur”, schreef de moeder.

Ten slotte vroeg de vrouw wat ze aan haar situatie moest doen, waarbij ze specificeerde dat ze zielsveel van haar dochter houdt en dat ze haar uiteraard nooit zou opgeven. Wat zou jij in haar plaats doen?

Advertisement