Vrouw vertelt: “mijn ouders dwongen me om extra huiswerk te maken, het was een nachtmerrie"

Janine image
door Janine

08 Oktober 2023

Vrouw vertelt: “mijn ouders dwongen me om extra huiswerk te maken, het was een nachtmerrie"
Advertisement

De schoolperiode accepteert nauwelijks halve maatregelen: je houdt ervan of je haat het. Veel jongeren voelen zich ongemakkelijk bij een omgeving vol regels die zelfs buiten de muren een aanzienlijke inzet vergt, terwijl het voor anderen volkomen normaal – misschien zelfs voldoening gevend – is om als student de taken uit te voeren.

Joey was destijds een meisje dat school eigenlijk niet zo erg vond. Haar ouders verpesten echter de relatie die ze had met haar studie: ze gaven haar voortdurend buitenschoolse taken en lieten die activiteiten enorm wegen, wat het meisje onvermijdelijk kostbare ruimte ontnam.

Advertisement

Discipline en hard werken

Als er huiswerk te doen was, moest ze altijd wat extra doen. Een opstel om te schrijven? Haar moeder dwong haar een tweede te maken.

Zo bracht Joey Hadden haar hele schooltijd door, vanaf de basisschool. In werkelijkheid waren haar ouders op de middelbare school gestopt haar extra huiswerk op te geven, maar ze dwongen haar wel om alle gevorderde lessen van haar cursussen bij te wonen (deze waren niet verplicht).

Haar middagen waren dus altijd gevuld met intensieve studie en in de zomer “overtuigden” ze haar om vrijwilligerswerk te doen. "Waarom doen jullie me dit aan? Waarom dwingen jullie me om zoveel meer te doen dan wat van andere mensen van mijn leeftijd wordt verwacht?", vroeg Joey vaak, gefrustreerd door een jarenlange zeer vermoeiende routine om vol te houden. Haar moeder keek haar op een dag aan en antwoordde haar resoluut.

Advertisement

Was het wel de moeite waard?

“Omdat jij het kunt”, waren de woorden van de vrouw. De auteur heeft zelf deze details onthuld die we rapporteren. Ja, je leest het goed, de auteur: Joey is een professioneel journalist geworden die vanwege haar werk de hele wereld over reist!

Vervolgens bekende ze dat de behandeling van haar ouders haar enorm heeft geholpen, ook al had ze het niet altijd gemakkelijk. Nu geeft ze toe dat ze het, dankzij al het extra werk dat haar door haar familie werd opgedragen, altijd gemakkelijk vond om voor examens te studeren en dat haar hersenen nooit "lui" waren, nog geen dag.

Nu is ze dankbaar dat ze die aandacht heeft gekregen, een duidelijk teken van liefde voor een dochter wier ouders alleen het beste wensten en verwachtten.

Soms begrijpen we misschien de motivaties niet achter sommige beslissingen die zijn genomen door degenen die van ons houden, maar wat we zijn, wie we zullen worden, moeten we altijd onthouden, dit is ook te danken aan degenen die ons voorbij onze grenzen hebben geduwd en ons hebben aangemoedigd het beste van onszelf te geven.

Advertisement