Gescheiden bij de geboorte ontdekken ze na meer dan 66 jaar dat ze een tweeling zijn (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

Gescheiden bij de geboorte ontdekken ze na meer dan 66 jaar dat ze een tweeling zijn (+ VIDEO)
Advertisement

Deel uitmaken van een gezin betekent over het algemeen dat je te maken hebt gehad met een veilige en liefdevolle omgeving: naast mensen die klaar staan ​​om ons advies te geven, te ondersteunen en ons te begeleiden naar een mooie toekomst. Als we aan een gezin denken, is het eerste beeld dat bij ons opkomt dat van de ouders: zij zijn de vertegenwoordiging van onvoorwaardelijke liefde.

Maar ook andere familieleden spelen een fundamentele rol, vooral de naaste, zoals broers en zussen: verdere steun, medeplichtigen – vaak leeftijdsgenoten – van een leven en voor het leven. Tenzij er meteen iets misgaat, zelfs voordat je er een vage herinnering aan hebt...

Advertisement

Het trieste verleden van de tweeling

Het trieste verleden van de tweeling

Caters Clips/Youtube/Screenshot

Onze hoofdrolspelers in dit verhaal, Jennifer en Kathleen, waren feitelijk vanaf hun geboorte gescheiden en wisten heel lang niet eens van elkaars bestaan. Maar hoe en waarom vond zo’n tragische gebeurtenis plaats? We leggen het je meteen uit.

De moeder van de twee meisjes had al een kind gekregen en was niet in de financiële positie om voor andere kinderen te kunnen zorgen, ook niet met hulp van haar ouders. Daarom had ze met tegenzin geen andere keus dan het pad van adoptie te volgen en zo gebeurde.

Zoals vaak gebeurt in vergelijkbare contexten, werden de kleintjes gescheiden: Jennifer werd geadopteerd door een buurvrouw, terwijl Kathleen werd toevertrouwd aan een gezin een paar kilometer verderop. In werkelijkheid nog geen 6 km verderop. En hier komt het meest ongelooflijke deel.

Advertisement

Opnieuw en voor altijd samen

Jennifer en Kathleen woonden tientallen jaren in Rotherham en hadden elkaar nog nooit ontmoet! Toch deelden ze dezelfde artsen en dezelfde tandarts.

De eerste die ontdekte dat ze een zus had, was Jennifer: een neef onthulde haar dat de "familievriendin” Eva die af en toe verscheen, in werkelijkheid haar moeder was. Hij vertelde haar ook dat ze een tweelingzus had. Als tiener kwam ze achter de waarheid, maar ze kon weinig doen om de situatie te veranderen.

Kathleen daarentegen groeide op in de onwetendheid dat ze een zus had: ze had nog nooit aan een dergelijke mogelijkheid gedacht. Toen kwam het keerpunt dat alles veranderde: een televisieprogramma ontdekte hun ontroerende verhaal en besloot de twee vrouwen, inmiddels in de zestig, te herenigen.

Na hun ontmoeting werden de twee vrouwen al snel goede vriendinnen en ontdekten ze een uniek gevoel tussen hen: ze brengen veel tijd samen door en zijn nu onafscheidelijk! Jennifer is de gelukkigste van de twee (als dat mogelijk is), want sinds ze een kind was, wist ze altijd dat ze ergens een zus had, maar ze had zeker niet gedacht dat ze zo dicht bij haar zou wonen! Nu brengen ze hun tijd samen met elkaar door, ze winkelen samen en gaan vaak iets samen drinken. Een emotioneel verhaal dat gelukkig een schitterend gelukkig einde kende.

Advertisement